Un depozit de materiale de construcții din Vatra Dornei a fost mistuit de un incendiu puternic

La data de 9 octombrie 2018, pe la ora 23.00, militarii Detașamentului de Pompieri Vatra Dornei au intervenit cu trei autospeciale de stingere, trei motopompe și o ambulanță SMURD pentru localizarea și stingerea unui incendiu izbucnit la un depozit de materiale de construcții ce aparține de SC Depozitului AIS SRL, din municipiul Vatra Dornei.

La sosirea echipajelor, ardea clădirea depozitului, cu pericol de propagare la două hale învecinate.

Au ars acoperișul clădirii pe 100 mp, circa 600 mp parchet, 10.000 de rondele din polistiren, 10.000 de dibluri pentru polistiren, 10 găleți de tencuială decorativă, 5 metri cubi lemn de foc și alte bunuri. S-au degradat 60 de metri liniari de tuburi din inox, 25 de găleți de tencuială decorativă, centrala termică, instalația electrică și două generatoare. Prejudiciul a fost estimat la 100.000 de lei.

Pe timpul intervenției, pompierii paramedici SMURD au acordat primul ajutor medical unui paznic, în vârstă de 29 de ani, care a suferit un atac de panică. Ulterior, tânărul și-a revenit și nu a necesitat transportul la spital.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de un conductor electric defect.

Incendiul a fost stins la ora 02.00, iar pompierii au salvat cele două hale învecinate, cu o suprafață totală de aproximativ 300 mp.

În această dimineață, pe la ora 05.30, militarii Gărzii de Intervenție Vicovu de Sus și ai Detașamentului de Pompieri Rădăuți au intervenit cu trei autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD pentru localizarea și stingerea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din comuna Straja.

La sosirea echipajelor, ardea acoperișul bucătăriei de vară și în interiorul acesteia, cu pericol de propagare la întreaga gospodărie și la casa de locuit a proprietății învecinate. Focul a fost stins la ora 06.40.

Au ars acoperișul din șindrilă pe 40 mp și pereții interiori pe 50 mp. S-au degradat aparatură electrocasnică și alte bunuri. Paguba a fost estimată la 30.000 de lei.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic generat de coșul de fum neprotejat corespunzător față de materialele combustibile.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat locuința proprietarului și anexele gospodărești, precum și casa învecinată.

Sursa foto: www.agrointel.ro

Adauga comentariu