Un deținut aflat în Penitenciarul Bacău pentru o tâlhărie comisă în Burdujeni este nemulțumit de faptul că procurorii nu îi bagă în seamă autodenunțurile

Un deținut aflat în Penitenciarul Bacău pentru un furt comis în Burdujeni este nemulțumit de faptul că procurorii nu îi bagă în seamă autodenunțurile. Dumitru Chirianu (38 de ani), din municipiul Dorohoi, județul Botoșani, a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru o tâlhărie comisă în cartierul Burdujeni, din municipiul Suceava.

„Pe parcursul anilor 2019 – 2020, eu personal m-am autodenunțat către Parchetul de pe lângă Judecătoria Dorohoi cu trei infracțiuni de conducere fără permis, fapte pe care le-am comis în anii 2015 – 2016, pe raza municipiului Dorohoi, județul Botoșani. Despre aceste trei fapte aveau cunoștință și trei polițiști din cadrul Poliției Municipiului Dorohoi. Acești polițiști nu s-au sesizat cu privire la aceste fapte, favorizându-mă și acoperind acele fapte din anii 2015 – 2016. Menționez că i-am reclamat și denunțat pe acești trei polițiști pentru că nu mi-au pus faptele în sarcina mea și că unul dintre ei a avut chiar o înțelegere cu mine, cerându-mi 1.000 de euro ca să nu-mi pună fapta în sarcină”, a declarat Dumitru Chirianu.

Deținutul a mai arătat că unul dintre polițiști a influențat o persoană pentru a da declarație că aceasta ar fi fost la volan.

„Am dovezi și probe că eu am condus autoturismul, aceste probe constând în imagini de pe camerele de supraveghere ce m-au surprins, ce sunt arhivate la Judecătoria Dorohoi, județul Botoșani. Mai mult am dovezi și martori oculari care m-au văzut conducând mașinia. Precizez că în urma nenumăratelor autodenunțuri și denunțuri formulate de mine împotriva mea și a polițiștilor, Parchetul de pe lângă Judecătoria Dorohoi și Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava au tergiversat, mușamalizat și acoperit aceste autodenunțuri și denunțuri, ținând dosarul pe loc timp de un an de zile, fără a-l analiza, fără a face cercetări, fără a audia martorii oculari, fără a verifica imaginile de pe camerele de supraveghere ce sunt atașate la alt dosar cu nr. 4714/222/2016 în care am fost acuzat de loviri și alte violențe și care se află la arhiva Judecătoriei Dorohoi”, a mai arătat Dumitru Chirianu.

Deținutul care a ajuns după gratii pentru că a tâlhărit un bărbat în Burdujeni a mai precizat că l-a sfârșitul anului trecut a fost înștiințat că faptele pe care le-a reclamat nu sunt reale, arătându-se extrem de nemulțumit de răspunsul primit.   

Adauga comentariu