Un dornean care și-a bătut soția și s-a ales cu un ordin de protecție nu a putut sta departe de nevastă decât trei ceasuri

La data de 10 martie 2019, în jurul orei 18.10, Poliția municipiului Vatra Dornei a fost anunțată prin 112 despre faptul că într-o locuință din localitate are loc un scandal în familie, o femeie fiind victima unei agresiuni.

În urma cercetărilor făcute de polițiști s-a stabilit soții Mihai Bizom (42 de ani) și Ioana B. (38 de ani), locuiesc împreună cu  fetița lor minoră într-un imobil de pe raza municipiului Vatra Dornei.

În după – amiaza zilei de 10 martie a.c., în jurul orei 14.00, Ioana B. a mers la Barul ,,La Grasu”, unde a consumat băuturi alcoolice. În același  bar  se afla și Mihai Bizom, care a consumat băuturi alcoolice și a jucat la aparatele  electronice de noroc.

Ioana B. a părăsit barul și s-a deplat la domiciliul. În jurul orei 18.00, a ajuns acasă și Mihai Bizom, care pe fondul consumului de alcool, a provocat un scandal, care a degenerat în acte de violență, lovind-o pe soția sa.

Femeia a suferit mai multe leziuni corporale, fiind transportată cu ambulanța la Spitalul municipal Vatra Dornei, unde a primit îngrijiri medicale, ocazie cu care i s-a stabilit următorul diagnostic: „plagă contuză frontală stângă, declarativ agresiune, nu a rămas internată”.

În urma evaluării situaţiei de fapt şi a completării formularului de risc a fost emis Ordinul de protecţie provizoriu începând cu data de 10 martie 2019, ora 21.00, pe o perioadă de cinci zile, cu evacuarea  agresorului  din locuința comună și interdicţia de a se apropia la o distanţă mai mică de 100 de metri faţă de victimă. În acest caz a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „violenţă în familie”.

După circa trei ore, pe la ora 00.11, Poliția municipiului Vatra Dornei a fost anunțată prin 112 de către Ioana B., despre faptul că „soțul a intrat peste ea în casă”. Cu toate că a luat la cunoștință de prevederile ordinului de protecție și a declarat că va locui la sora sa, Mihai Bizom s-a întors la domiciliul său.

Pe numele bărbatului a fost întocmit un dosar penal pentru ,,încălcarea de către persoana împotriva căreia a fost emis un ordin de protecţie provizoriu a oricăreia dintre măsurile prevăzute la art. 224 alin. (1) şi dispuse prin ordinul de protecţie provizoriu”. Acesta a fost și reținut pentru 24 de ore. Astăzi, el urmează să fie prezentat procurorului de caz în vederea luării unor măsuri preventive.

Adauga comentariu