Un enoriaș îi cere disperat ÎPS Calinic să ia măsuri față de un preot care refuză să facă înmormântări dacă nu primește 600 de lei. Același preot le-ar cere săptămânal credincioșilor bani pentru lumânări: „Biserica nu trebuie să fie o șarlatanie”

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, ÎPS Calinic, se arată deschis comunicării cu cetățenii răspunzându-le la întrebări și la înștiințările cu privire la unele probleme. Pentru a ușura această comunicare, Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților publică zilnic mesaje între oameni și ÎPS Calinic pe site-ul eparhiei la rubrica „Răspunsul ierarhului”.

O persoană i-a spus Arhiepiscopului Sucevei și Rădăuților faptul că un preot din zona Rădăuțiului cere bani credincioșilor săptămânal pentru 150 de lumânări și taxe foarte mari pentru a citi. De asemenea, același preot nu ar vrea să efectueze înmormântări dacă nu i-ar fi plătită suma de 600 de lei.

MESAJUL ENORIAȘULUI V.S.

„Să-mi fie cu iertare, dar vreau să fac ca un fel de plângere, pentru că s-a ajuns prea departe. Stimabilul preot paroh de la …, care este de ani buni slujitor acolo, cere credincioșilor bani în fiecare duminică pentru 150 de lumânări, deși poate nu se consumă atâtea, cere taxe exorbitante pentru a veni la citit la mort seara, ba mai mult, dacă nu i se plătește taxa de 600 de lei, nu face înmormântarea, cu aer de superioritate, și dacă se dorește a fi adus și preotul Ioan, preotul nou în zonă, reacționează urât. Doresc a se lua măsuri, căci Biserica nu trebuie să fie o șarlatanie, cu stimă, un simplu enoriaș.”

RĂSPUNSUL ÎPS CALINIC

„Doamne, ajută! În cursul acestei după-amiezi sau în zilele următoare veți fi contactată de părintele protopop al Protopopiatului Rădăuți pentru informații suplimentare. Vă mulțumesc!”

Adauga comentariu