Un fiu de polițist, care era să facă accident la examenul de traseu, a fost admis în schimbul sumei de 200 de euro: „Ți-am frânat dacă ești bou”

Detalii incredibile ies la iveală din dosarul ce vizează caracatița de la permise. Fiul unui polițist a fost admis chiar dacă era să comită un accident rutier în timpul examenului de traseu.

La data de 26 iunie 2020, în urma unei înțelegeri prealabile, agentul examinator Leon – Ionuț Mihăiescu i-a facilitat unui candidat promovarea probei practice din cadrul examenului pentru obținerea permisului de conducere în schimbul sumei de 200 de euro. Suma de bani a fost remisă agentului examinator cel mai probabil printr-un intermediar și cu știrea comisarului șef de poliție Radu Ionuț Obreja.

Concret, la data de 25 iunie 2020, în jurul orei 16.00, o femeie i-a solicitat comisarului șef de poliție Radu Ionuț Obreja, în timp ce se aflau în biroul acestuia din urmă din sediul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Suceava, Compartimentul Regim Permise de Conducere, să-i faciliteze unui candidat promovarea probei practice/traseul din cadrul examenului pentru obținerea permisului de conducere, în schimbul sumei de 200 de euro.

Ofițerul de poliție acceptă fără rezerve propunerea înaintată de candidat prin intermediul femeii, îi spune afirmativ și îi dă asigurări că „dacă nimerește la mine, nu-i problemă”.

Tatăl tânărului care a obținut ilegal permisul de conducere va fi și el cercetat în acest dosar fiind cercetat pentru dare de mită.

Stenogramele din dosar scot la iveală lejeritatea cu care angajații de la permise primeau bani.

OBREJA RADU IONUȚ: Dana Pop zicea de cineva,…la tine am înțeles că  este nu știu cine de la Prefectură…

OBREJA RADU IONUȚ:…nepoata lui moșu…Gemeniuc…

POPA CRISTIAN:  nepoata lui moșu… moșu lu moașa…

OBREJA RADU IONUȚ: ăla al lui Dana Pop la cine e? Cazac?

MIHĂIESCU LEON IONUȚ: la mine.

OBREJA RADU IONUȚ:  îi nepotul, oare, al lui Cazac, al lui Marius?!

PERIJOC GHEORGHE IONEL: nu al lui Marius, al lui ce a fost milițian… și s-a pensionat. Femei-sa e directoare la…Liceul Pedagogic. (neinteligibil) ea, a fost polițist, s-a pensionat, Cazacu.

Discuția dintre Obreja și Mihăiescu, din data de 26 iunie 2020, arată că fiul fostului polițist a fost admis deși era un adevărat pericol pentru traficul rutier.

MIHĂIESCU LEON-IONUȚ: să trăiți!

OBREJA RADU IONUȚ: ce faci Nicu?

MIHĂIESCU LEON-IONUȚ: ce să fac? Uitați, acum am venit.

OBREJA RADU IONUȚ: ai fost un dur, î?!

MIHĂIESCU LEON-IONUȚ: na…doi respinși dar… niște proști de te doare capul. Să trăiți!

OBREJA RADU IONUȚ: n-ai ce face.

MIHĂIESCU LEON-IONUȚ: și cu ăla, cu Cazacu ăla…e un dobitoc…

OBREJA RADU IONUȚ: un prost?!

MIHĂIESCU LEON-IONUȚ: …vroiam să-i zic lu taică-su: băi…

OBREJA RADU IONUȚ: un prost?

MIHĂIESCU LEON-IONUȚ: a ieșit în intersecție, în Burdujeni, acolo la cinema…a ieșit tăntălăul…pe bandă veneau mașini…Lui ăla el: băi, ești cretin? I-am frânat. El îmi zice: da mi-ați frânat. Păi ți-am frânat dacă ești bou și nu accelerezi odată?!  (neinteligibil). L-am trecut dar…Prost, nici nu-l duce mintea…să-și țină gura și să …

Zilele următoare, cotidianul online Ziar de Suceava va face publice mai multe astfel de episoade din dosarul „fabricii de permise” de la Suceava.

Adauga comentariu