Un flăcău băut a furat BMW-ul părinților și s-a luat la întrecere cu polițiștii

La data de 5 iunie 2021, pe la ora 01.30, un echipaj din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți – Compartimentul Rutier a făcut semn regulamentar de oprire unui autoturism BMW, care se deplasa pe strada Calea Cernăuți, din direcția Rădăuți – Dornești, șoferul neconformându-se, continuându-și deplasarea în viteză către localitatea Dornești.

Polițiștii au pornit în urmărirea mașinii cu semnalele acustice și luminoase în funcțiune, iar cu sprijinul unui echipajul din cadrul Secției de Poliție Rurală 3 Marginea, s-a reușit blocarea autoturismului după circa șase kilometri, pe raza localității Dornești, după ce tânărul urmărit a pierdut controlul asupra volanului și a pătruns pe acostamentul din partea stângă a carosabilului. În urma evenimentului au rezultat doar pagube materiale la mașină.

Șoferul a fost legitimat în persoana lui Cristian M. (16 ani), din localitatea Dornești. În urma verificărilor făcute în bazele de date ale Poliției Române, a rezultat că acesta nu are permis de conducere pentru nicio categorie auto.

De asemenea, a rezultat faptul că autoturismul BMW aparține părinților minorului, de la care acesta l-a furat cu scopul de a se deplasa pe drumurile publice, profitând de faptul că aceștia sunt plecați din localitate.

Cristian M. a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,36 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pe numele lui a fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunile de „conducere fără permis” și „furt în scop de folosință”.

Adauga comentariu