Un fost pușcăriaș rădăuțean se întoarce după gratii pentru că l-a bătut pe un bărbat care l-a rugat să nu mai scuipe coji de semințe în fața spațiului său comercial

Curtea de Apel Suceava a admis apelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi împotriva sentinţei penale prin care Robert Linu a fost condamnat la 3.200 de lei amendă penală pentru săvârșirea infracțiunii de „lovire sau alte violențe”.

Magistrații au înlocuit pedeapsa amenzii penale cu un an de închisoare cu executare.

Decizia este definitivă.

Inculpatul a fost trimis în judecată pentru lovire sau alte violențe și anul acesta, pentru altă faptă.

 


La data de 26 iunie 2019, proprietarul spațiului comercial unde își desfășoara activitatea un magazin din Rădăuți a fost contactat telefonic de către administratorul magazinului care i-a spus că mai multe persoane deranjează angajatele și clienții magazinului. De asemenea, persoanele respective făceau mizerie în zonă, aruncând resturi alimentare și coji de semințe.

După câteva zile povestea s-a repetat. La data de 2 iulie 2019, pe la ora 10.00, proprietarul spațiului comercial a ajuns la fața locului și l-a identificat pe Robert Linu, din municipiul Rădăuți. Cel din urmă a fost surprins în timp ce arunca coji de semințe pe scările din fața magazinului. Bărbatul i-a atras atenția individului să înceteze și să dea dovadă de un comportament civilizat și o conduită morală.

Robert Linu nu a stat mult pe gânduri și a început să îl jignească, să îl înjure și să îl amenințe pe proprietarul spațiului comercial. La un moment dat, Linu i-a aplicat bărbatului un pumn în zona umărului drept. După această lovitură, victima a intrat în magazin și a sunat la 112.

La fața locului a ajuns un echipaj de poliție, care l-a condus pe agresor la sediul Poliției Rădăuți. Cel din urmă a fost sancționat contravențional. La sediul Poliției a ajuns și victima, care a depus plângere penală împotriva agresorului.

În ziua următoare, respectiv la data de 3 iulie 2019, în jurul orei 13.00, victima a fost abordată de către Robert Linu pe strada Dimitrie Onciul din Rădăuți. Partea vătămată urca în autoturism în momentul în care Linu i-a adresat amenințări cu moartea, cu acte de violență și distrugere de bunuri. În plus, scandalagiul a încercă să îl lovească din nou pe bărbat.

La data de 13 iulie 2019, în jurul orei 16.00, victima s-a întâlnit din nou cu agresorul în fața clădirii Telekom de pe strada Piața Unirii. Acolo bărbatul a fost abordat de către Linu sub pretextul de a purta o discuție amabilă, referitor la incidentele anterioare. La un moment dat, Robert Linu a scos un spray iritant-lagrimogen și a pulverizat un jet către partea vătămată. Cel din urmă l-a împins pe agresor, după care a fugit la Poliție și a depus încă o plângere.

Robert Linu a fost audiat. Acesta a recunoscut toate faptele de mai sus.

În trecut inculpatul a mai fost condamnat la trei ani și șase luni de închisoare cu executare. Acesta a fost eliberat condiționat la data de 4 octombrie 2017, rămânându-i un rest de 303 zile de închisoare.

Adauga comentariu