Un fost pușcăriaș, recent eliberat din închisoare, a fost băgat la beci după ce a făcut un scandal monstru în curtea tatălui său

La data de 25 aprilie 2019, în jurul orei 18.30, polițiștii din Gălănești au fost anunțați telefonic de către Sara G., din comuna Frătăuții Noi, despre faptul că fratele său, Vasile Grumeza (33 de ani), din aceeași localitate, a încălcat măsurile dispuse prin ordinul de protecție emis împotriva sa de către Judecătoria Rădăuți în cursul zilei, respectiv a pătruns fără drept în curtea locuinței lui Ilie G. și a Sarei G., situată în comuna Frătăuții Noi, proferând la adresa acestora amenințări cu moartea, injurii și cuvinte obscene.

În momentul deplasării la fața locului, polițiștii au constatat faptul că cele reclamate se confirmă, Vasile Grumeza fiind găsit în curtea locuinței din comuna Frătăuții Noi, manifestând un comportament extrem de agresiv atât verbal cât și fizic la adresa tatălui său Ilie G. și a surorii sale Sara G..

Din verificările făcute de oamenii legii a rezultat faptul că, la data de 25 aprilie a.c., Judecătoria Rădăuți a emis un ordin de protecție împotriva lui Vasile Grumeza prin care s-a stabilit evacuarea temporară a acestuia din locuința reclamanților Ilie G. și Sara G., obligarea pârâtului la păstrarea unei distanțe minime de 50 de metri față de cei doi reclamanți, interzicerea oricărui contact din partea pârâtului, inclusiv telefonic, prin corespondență sau în orice alt mod cu reclamanții pentru o perioadă de șase luni. Conținutul ordinului de protecție i-a fost adus la cunoștință lui Vasile Grumeza în cursul zilei de 25 aprilie 2019 , în intervalul 16.00 – 16.40, iar la nici două ore distanță, acesta a încălcat dispozițiile instanței.

Vasile Grumeza este cunoscut la nivelul secției de poliție din Gălănești ca fiind o persoană violentă, cu antecedente penale atât pe linia comiterii unor infracțiuni contra persoanei cât și infracțiuni contra patrimoniului. Individul a fost eliberat din penitenciar la data de 10 aprilie 2019 după executarea unei pedepse de doi ani și șase luni de închisoare pentru comiterea unor infracțiuni de furt.

Având în vedere comportamentul extrem de violent manifestat de Grumeza și opoziția totală față de solicitările polițiștilor de a părăsi curtea locuinței persoanei vătămate s-a procedat la imobilizarea și încătușarea forțată a acestuia, urmată de conducerea la sediul Secției nr.4 Poliție Rurală Gălănești. Pe timpul deplasării, fostul pușcăriaș s-a manifestat în continuare foarte agresiv verbal și fizic la adresa polițiștilor, motiv pentru care, în sprijin a fost solicitată telefonic o grupă din cadrul SAS Suceava.

În urma probelor administrate la dosar, s-a dispus continuarea urmăririi penale față de suspectul Vasile Grumeza, iar prin ordonanța a  organului de cercetare penală s-a dispus măsura reținerii individului pentru o perioadă de 24 de ore pentru comiterea infracțiunilor de „încălcarea măsurilor dispuse prin ordinul de protecție”,  „violare de domiciliu” și ”amenințare”,.

La nivelul secției s-a constituit escortă, cu sprijinul lucrătorilor SAS Suceava, Vasile Grumeza fiind introdus în CRAP al IPJ Suceava.

Déjà vu pentru Grumeza

La mijlocul lunii februarie 2017, Vasile Grumeza a fost arestat preventiv de Judecătoria Rădăuți, el fiind cercetat pentru trei furturi.

La baza propunerii de arestare preventivă a stat şi faptul că bărbatul este cunoscut cu antecedente penale din fişa de cazier a acestuia, rezultând că a suferit numeroase condamnări pentru săvârşirea unor infracțiuni de furt, ultima condamnare fiind la o pedeapsă privativă de libertate de patru ani și șase luni de închisoare precum și pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie, aflându-se în detenţie în perioada 6 august 2012 – 21 septembrie 2016 , fiind liberat condiţionat cu un rest de pedeapsă de 137 zile, iar faptele din prezenta cauză sunt comise în stare de recidivă.

A tâlhărit un tânăr și i-a distrus mașina

În vara anului 2012, Grumeza a ajuns în arestul IPJ Suceava după ce a tâlhărit un tânăr venit în vizită la prietena sa.

Conform polițiștilor, Florin M. (24 de ani), din orașul Vicovu de Sus, a plecat la prietena sa din Frătăuții Noi. În timp ce o aștepta pe o străduță laterală, tânărul a fost întâmpinat la un moment dat de un bărbat care a început să-l amenințe cu bătaia. Apoi, individul respectiv l-a lovit cu palma și i-a smuls de la gât un lănțișor de aur cu o cruciuliță, furându-i totodată și telefonul mobil.

Furia agresorului nu s-a oprit însă aici, acesta scoțând un cuțit cu care i-a tăiat pneurile, iar apoi, cu gândul să-i devasteze complet mașina, i-a spart și parbrizul.

Speriat de cele întâmplate, Florin M. s-a suit în mașină și a condus, potrivit declarațiilor sale, în jur de un kilometru, deși avea pană, până când a întâlnit o persoană ce a sunat la 112. Victima a fost dusă la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale, agresorul fiind identificat de polițiști în persoana lui Vasile Grumeza.

În urma cercetărilor, oamenii legii au stabilit că Grumeza, tot în aceeași seară, mai provocase un scandal și în casa unei familii din localitate. În baza probelor administrate de polițiști, Vasile Grumeza a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, pentru săvârșirea infracțiunilor de “tâlhărie”, “distrugere” și “violare de domiciliu”.

Adauga comentariu