Un funcționar de la Primăria din Fundu Moldovei găsit în stare incompatibilitate de către ANI

Agenția Națională de Integritate (ANI) l-a găsit în stare de incompatibilitate pe Viorel Boicu, funcționar public în cadrul Primăriei comunei Fundu Moldovei.

Conform ANI, începând cu data de 1 ianuarie 2011, bărbatul exercită simultan calitatea funcționar public în cadrul Compartimentului urbanism și administrativ și pe cea de persoană fizică autorizată în domeniul cadastrului, al geodeziei și al cartografiei, respectiv calitatea de expert tehnic judiciar în sectorul privat, specializarea „topografie cadastru geodezie”, calități care au legătură directă sau indirectă cu atribuţiile funcţiei publice deținute. Din activitățile desfășurate în sectorul privat, persoana evaluată a realizat venituri în valoare de 412.946 de lei.

 Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 96, alin. (1) din Legea nr. 161/2003.

Conform articolului de lege menționat mai sus: „Funcţionarii publici, funcţionarii publici parlamentari şi funcţionarii publici cu statut special pot exercita funcţii sau activităţi în domeniul didactic, al cercetării ştiinţifice, al creaţiei literar-artistice. Funcţionarii publici, funcţionarii publici parlamentari şi funcţionarii publici cu statut special pot exercita funcţii în alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt în legătură directă sau indirectă cu atribuţiile exercitate ca funcţionar public, funcţionar public parlamentar sau funcţionar public cu statut special, potrivit fişei postului”.

Adauga comentariu