Un gater din Broșteni a primit o amendă de 15.000 de lei pentru că autoutilitarele care-i duc material lemnos colbăiesc gospodăriile vecinilor

Garda de Mediu Suceava a anunțat faptul că un gater din Broșteni, la care Agenția pentru Protecția Mediului Suceava s-a dus să facă niște verificări în urma unei sesizări conform căreia gaterul ar produce prea multă gălăgie, a primit un avertisment și o amendă de 15.000 de lei pentru încă niște nereguli. Mai exact, pentru a ajunge camioanele cu lemne la respectivul gater trebuie să circule pe un drum nebetonat, iar în urma acestora s-ar ridica foarte mult praf. Așadar, pentru praful care le îngreunează viața localnicilor societatea comercială al căreia este gaterul a suportat consecințele.

„Urmare a unei sesizari primite la G.N.M. -C.J. Suceava privind disconfortul produs de o instalatie de debitare material lemnos din jud. Suceava, o echipa de comisari din cadrul GNM -CJSuceava a efectuat un control pe linie de protectia mediului constatand depasiri ale nivelului de zgomot conform buletinelor emise de APM Suceava. Drumul de acces catre societate trece printr-o zona locuibila si intrucat acesta nu este betonat, ori de cate ori drumul este accesat de utilaje incarcate cu material lemnos se antreneaza pulberi de praf care produc disconfort vecinatatilor. Pentru deficientele constatate s-au aplicat doua sanctiuni Avertisment conform OUG nr. 195/2005 privind protectia mediului precum si amenda in valoare de 15.000 conform Legii nr. 104/2011 privind calitatea aerului. S-au impus masuri cu termene de realizare conform competentelor legale. Totodata s-a inaintat catre Agentia pentru Protectia Mediului Suceava o notificare prealabila ca urmare a nerespectarii conditiilor din Autorizatia de mediu.”, a transmis Garda de Mediu Suceava.

Reporterii Ziar de Suceava au încercat să ia legătura cu conducerea APM Suceava, dar nici de această dată nu au avut noroc să-l prindă pe director la serviciu.

Adauga comentariu