Un hoț de mașini care a băgat spaima în șoferii din Rădăuți a fost prins de polițiști

În dimineața zilei de 8 mai 2019, pe la ora 07.50, Poliţia municipiului Rădăuţi a fost anunțată prin 112 de către Dorel P. (33 de ani), din localitate, despre faptul că, în perioada 7 mai 2019, ora 14.00 – 8 mai 2019, ora 07.40, hoții i-au furat autoturismul Volkswagen Golf, care era parcat în apropierea unui bloc de locuințe.

Reclamantul a arătat că înainte de a lăsa cheia de la contact în interiorul mașinii a acționat butonul pentru asigurarea portierelor, a lăsat cheia în interior după care a închis portiera stânga, fără a verifica dacă și portiera stânga față a fost încuiată.

În interiorul mașinii, în momentul furtului se afla certificatul de înmatriculare în topedou, pe bancheta din spate era montat un scaun pentru copil de culoare roșie, în portbagaj se afla un landou de culoare albastru închis cu alb și o trusă cu chei. Valoarea autoturismului sustras se ridică la suma de circa 4.500 de euro.

În urma măsurilor întreprinse de polițiști a fost prins autorul furtului, respectiv pe Gheorghe Gabriel Scripcariu (22 de ani), din comun Satu Mare.

Anchetatorii au mai stabilit faptul că Scripcariu este și autorul furtului comis în noaptea de 14 spre 15 februarie 2019, când profitând de faptul că portierele unui autoturism Mercedes Benz nu erau încuiate şi folosind o cheie de rezervă din torpedou, a furat mașina, care se afla parcată pe strada Piaţa Unirii, din municipiul Rădăuţi şi pe care l-a condus fără a avea permis de conducere din municipiul Rădăuţi până în comuna Gălăneşti, unde l-a abandonat.

Totodată, s-a stabilit faptul că Scripcariu este și autorul furtului comis în noaptea de 7 spre 8 aprilie 2019, când a pătruns într-un autoturism Ford, de unde a furat suma de 150 euro şi două carduri.

De asemenea, în urma investigaţiilor făcute de oamenii legii s-a mai stabilit faptul că tânărul este autorul furtului comis la începutul lunii aprilie 2019, când a furat dintr-o curte din municipiul Rădăuţi, un  autoturism Volkswagen Golf neînmatriculat , folosind o cheie originală sustrasă din imobil, autovehicul pe care acesta l-a vândut ulterior unei persoane de pe raza oraşului Salcea, precum şi a furtului comis în noaptea de 7 spre 8 mai 2019, când profitând de faptul că portierele unui autoturism Volkswagen nu erau încuiate a sustras din interior un portmoneu în care se aflau certificatul de înmatriculare de la autoturismul, un card şi 20 de euro.

Gheorghe Gabriel Scripcariu a fost reținut pentru 24 de ore, acesta fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Suceava, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru săvârșirea infracțiunilor de furt calificat și conducea unui autovehicul fără permis de conducere.

Adauga comentariu