Un hoț, eliberat condiționat, se întoarce la pușcărie pentru că i-a furat Dacia 1300 a vecinului său. Individul credea că este abandonată și poate face un ban ducând-o la fier vechi

Curtea de Apel Suceava a respins ca nefondat apelul inculpatului Valentin Galer împotriva sentinței Judecătoriei Vatra Dornei care l-a condamnat la cinci luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de „furt” (recidivă postexecutorie).

Deoarece individul mai avea de executat 305 zile de închisoare dintr-o condamnare mai veche, pedeapsa rezultată este de un an, trei luni și cinci zile.

Decizia este definitivă.


La data de 24 septembrie 2019, polițiștii din Vatra Dornei au fost sesizați printr-o plângere de către un bărbat despre faptul că în perioada 7 - 24 septembrie 2019 i-a fost furat autoturismul marca Dacia 1300. Mașina în cauză era parcată în fața imobilului părții vătămate.

În ziua de 8 august 2019, partea vătămată a cumpărat autoturismul marca Dacia 1300, fabricat în anul 1976, plătind pentru el suma de 600 de lei. Pe urmă, bărbatul și-a parcat noua achiziție pe marginea drumului, în dreptul locuinței sale din municipiul Vatra Dornei. Acesta voia să ducă autoturismul la un service auto din municipiul Botoșani în vederea recondiționării.

Inculpatul Galer locuia fără forme legale în municipiul Vatra Dornei. În timp ce acesta se îndrepta spre casa în care locuia, a observat autoturismul marca Dacia 1300, care părea că nu este funcțional, deoarece avea urme de rugină. Mașina avea cheia în contact, nu era asigurată și avea deschis geamul din dreptul șoferului.

Individul a spus că, neavând bani, a încercat să profite de această oportunitate ce i-a sărit în cale intenționând să ducă mașina la un centru de colectare a deșeurilor de fier. Galer a spus că a crezut că mașina este abandonată.

La data de 22 septembrie 2019, inculpatul l-a sunat pe un cumnat de-al său și i-a spus că și-a cumpărat un autoturism marca Dacia 1300, pe care vrea să îl ducă la „fier vechi” pentru că nu pornește. Cumnatul a fost rugat să se deplaseze la fața locului cu o autoutilitară pentru a tracta Dacia. Acesta i-a spus inculpatului că va putea să-l ajute în ziua următoare, respectiv la data de 23 septembrie.

În ziua de 23 septembrie, în intervalul orar 11.00 - 12.00, inculpatul și cumnatul său au ajuns la fața locului. Acolo, inculpatul a prins un cablu de remorcare de bara din față a Daciei, pe care l-a legat de bara din spate a autoutilitarei cumnatului său. Cei doi au tractat Dacia circa 500 de metri pe drumul național, unde au introdus autoturismul într-o curtea casei în care locuia inculpatul.

În aceeași zi, Galer a demontat bateria mașinii și a vândut-o cu 37 de lei la un centru de colectare a deșeurilor reciclabile.

În dimineața de 24 septembrie 2019, partea vătămată a revenit în municipul Vatra Dornei și a constatat dispariția Daciei. Atunci, acesta a anunțat Poliția.

Valentin Galer a comis această faptă la circa șapte luni de zile de când a fost liberat condiționat.

Condamnat la peste patru ani de închisoare pentru 20 de furturi și alte infracțiuni

Valentin Galer a fost condamnat în trecut de mai multe ori, pentru diverse infracțiuni, printre care 20 de infracțiuni de furt și furt calificat.

Ultima pedeapsă a inculpatului a fost de patru ani și două luni de închisoare pentru comiterea mai multor infracțiuni de „furt”, „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”.

La data de 13 februarie 2019, inculpatul a fost liberat condiționat din executarea pedepsei de patru ani și două luni de închisoare, rămânând cu un rest de 305 zile de închisoare.

Prin furtul prezentat mai sus, inculpatul a arătat că a avut în continuare un comportament antisocial și nu a avut nicio reținere din a comite infracțiuni.

sura foto: lajumate.ro

Adauga comentariu