Un humorean urmărit de autoritățile franceze pentru mai multe furturi a ajuns în arestul IPJ Suceava. Odinioară individul a făcut parte dintr-un grup ce a exploatat sexual o copilă de 14 ani

Ieri, polițiștii din Gura Humorului l-au identificat pe un individ pentru care, la data de 9 august 2021, autoritățile franceze au trimis autorităților române o solicitare de arestare în vederea extrădării. Persoana în cauză este Sebastian Adrian Coclici (24 de ani), din orașul Gura Humorului. După ce oamenii legii l-au identificat, l-au reținut pe individ pentru 24 de ore, depunându-l în arestul IPJ Suceava.

Astăzi, Sebastian Adrian Coclici, care figura pe lista urmăriților naționali, urmează să fie prezentat în fața Curții de Apel Suceava.

Autoritățile franceze au încercat să dea de urma lui Sebastian Adrian Coclici pentru că acesta ar fi comis mai multe infracțiuni. Individul este cercetat pentru că ar fi constituit un grup infracțional organizat și ar fi comis mai multe furturi în localitățile Aubrives, Anorlame, Saint Quentin și Anor, în perioada 21 noiembrie 2020 - 21 februarie 2021.

Unul dintre indivizii care au exploatat sexual o copilă de 14 ani

Prin anul 2015, față de Sebastian Adrian Coclici (18 ani la acea vreme), a fost luată măsura educativă „asistarea zilnică” pe o durată de 6 luni, cu următoarele obligaţii: să urmeze un curs de pregătire şcolară sau formare profesională; să nu se apropie şi să nu comunice cu partea vătămată. Această măsură a fost luată după ce tânărul a făcut parte dintr-un grup care a exploatat sexual o minoră.

Povestea pe îndelete a fost relatată de Monitorul de Suceava în anul 2015

Coşmarul minorei de 14 ani: îmbătată şi obligată să facă sex cu mai mulţi bărbaţi

Fata, aflată în grija bunicii sale, provine dintr-o familie dezorganizată, după ce părinţii s-au despărţit.  La momentul exploatării sexuale, era elevă în clasa a VIII-a la Gura Humorului. Adolescenta a început să fugă de acasă, pentru anumite perioade de timp, fiind căutată de poliţie de mai multe ori.

A intrat în anturaje dubioase şi mulţi au profitat de vârsta şi naivitatea ei, însă în toamna anului 2013 avea să treacă printr-un adevărat coşmar.

În după-amiaza zilei de 20 octombrie 2013, în timp ce se afla într-un parc din comuna în care locuieşte bunica ei, a fost acostată de o mai veche cunoştinţă, inculpatul Marius Beşa, care i-a cerut să se plimbe împreună. Cunoscându-l, fetei nu i s-a părut nimic suspect şi a acceptat. După o vreme, însă, inculpatul şi-a adus chipurile aminte că are ceva de luat de la un unchi de-al său, Vasile Moroşan, şi a convins-o să-l însoţească la domiciliul respectivului.

Aici, arată procurorii, au ademenit-o să bea alcool, iar tânăra a căzut repede după câteva pahare. Profitând de starea în care se afla, bărbatul şi nepotul său au întreţinut relaţii sexuale cu minora, iar apoi i-au chemat şi pe inculpaţii Pohoaţă şi Păşcuţoi, care au făcut şi ei sex cu adolescenta.

Partidele de sex cu minora în stare avansată de ebrietate s-au desfăşurat sub privirile tuturor celor prezenţi, Marius Iustinian Beşa filmând chiar cu telefonul mobil mai multe ipostaze.

Când vedeau că minora începe să-şi revină, îi mai dădeau de băut şi o luau de la capăt.

La un moment dat, pentru că unul dintre cei care au profitat de adolescentă, Nicolaie Păşcuţoi, voia să o ia la el acasă, a izbucnit o ceartă între acesta şi bărbatul în vârstă de 54 de ani, tânărul fiind obligat să plece.

Dornic de răzbunare, pentru că a fost dat afară de la orgiile sexuale, Păşcuţoi a anunţat-o pe bunica minorei şi împreună au mers chiar la poliţie.

Un echipaj de poliţie s-a dus acasă la Vasile Moroşan, însă acesta o ascunsese între timp pe fata de 14 ani într-un dulap, cerându-i să nu scoată nici un sunet.

Poliţiştii au verificat sumar prin locuinţă, după care au plecat, iar ulterior, de frică să nu se întoarcă oamenii legii, inculpatul Moroşan i-a spus unui amic de-al său să o ia pe minoră cu maşina şi să o abandoneze pe raza oraşului Gura Humorului.

A scăpat cu mult noroc

Era aproape de miezul nopţii când fata de 14 ani s-a trezit singură în Gura Humorului, fără bani, fără telefon şi încă ameţită de alcoolul pe care l-a ingerat.

A ajuns într-un bar, unde a dat peste un alt inculpat în acest dosar, Adrian Sebastian Coclici, care a convins-o să mai stea puţin cu el şi să bea un pahar de Garrone.

Un pahar, două, trei şi adolescenta era iar în stare de ebrietate. Coclici i-a chemat pe inculpaţii Ioachim Costel Măcărescu şi Stelică Constantin Roşu, cei trei plănuind să o ducă pe minoră în comuna Vama şi să găsească clienţi care vor să întreţină relaţii sexuale contra cost cu adolescenta, banii urmând să-i împartă între ei.

La Vama, s-au dus la locuinţa lui Cristian Ioan Moştoflei, unde toţi cei patru inculpaţi au întreţinut relaţii sexuale cu minora, după care au adus mai multe persoane să facă sex cu fata, contra cost.

Pentru că auziseră că poliţia o caută pe adolescentă, cei patru inculpaţi s-au decis să mute victima la locuinţa unei cunoştinţe de-a lor, din cartierul Bouri al oraşului Gura Humorului.

La noua adresă, minora a avut norocul să izbucnească un scandal între două familii, la care au participat mai multe persoane, una dintre acestea recunoscând-o pe minoră şi sunând la 112, adolescenta fiind găsită de poliţişti şi dusă acasă, la bunica ei.

 „Inculpaţii au supus-o unor tratamente înjositoare, ei înşişi întreţinând relaţii sexuale cu minora, unii în prezenţa altora sau pe rând, râzând şi bătându-şi joc de victimă, care este doar un copil de 14 ani, şi chiar filmând-o în ipostaze cu tentă sexuală – dezbrăcată, tratând-o ca pe o simplă marfă şi nu o persoană cu demnitate, minora fiind lipsită de vreo perspectivă rezonabilă de a se opune comportamentului acestora, precum şi intenţiilor lor de traficare”, se arta în documentele înaintate instanţei de judecată de procurorii DIICOT.

 

 

 

 

Adauga comentariu