Un individ a ajuns în arest după ce s-a izbit cu o mașină avariată într-un stâlp de electricitate și a fugit de polițiști prin Rădăuți

În seara de 27 spre 28 aprilie 2021, pe la ora 00.30, un echipaj de poliție care patrula pe raza municipiului Rădăuți, a observat un autoturism marca Alfa Romeo, avariat în partea din față, intenționând să plece din parcarea stației peco „Lukoil”. 

Atunci, oamenii legii au pornit girofarul și sirena în încercarea de a oprit autoturismul în cauză. Șoferul mașinii Alfa Romeo nu s-a conformat semnalului polițiștilor și și-a continuat drumul pe strada Pictor Grigorescu pe direcția strada 1 Mai - strada Putnei.

La un moment dat, șoferul a încercat să oprească mașina pe partea dreaptă, dar s-a oprit după ce s-a izbit într-un stâlp de electricitate. Pe urmă, din autoturism a ieșit un individ care a luat-o la fugă.

Oamenii legii au procedat la urmărirea pedestră a bărbatului pe o distanță de circa 300 - 400 metri. Fugarul a fost prins pe strada Hanului, unde a fost și încătușat.

De asemenea, din Alfa Romeo a mai fugit un pasager care nu a fost identificat de oamenii legii.

Aristotel Farcaș (29 de ani), din comuna Horodnic de Sus, este individul care conducea o mașină avariată și a încercat să fugă de polițiști. Deoarece individul mirosea a alcool, polițiștii i-au solicitat individului să sufle în aparatul etilotest, dar acesta a refuzat.

Bărbatul a fost condus la spitalul din Rădăuți, unde a refuzat recoltarea probelor biologice pentru a i se stabili alcoolemia.

În urma verificărilor s-a constatat faptul că Aristotel Farcaș nu are permis de conducere. Individul a fost amendat cu 500 de lei pentru că nu avea declarație pe proprie răspundere. De asemenea, acesta a fost reținut pentru 24 de ore, fiind depus în arestul IPJ Suceava, urmând a fi prezentat procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți în vedere dispunerii măsurilor legale.

Oamenii legii au întocmit un dosar penal pentru „conducere fără permis” și „refuzul de a se supune prelevării de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei”.

Adauga comentariu