Un individ beat a fost aproape de a-i dat foc la casă tatălui său după ce a aruncat lângă o magazie un chiștoc de țigară aprinsă

La data de 18 noiembrie 2021, la ora 16.12, Poliția municipiului Suceava – Secția de Poliție Burdujeni a fost anunțată prin 112 despre faptul că un incendiu a cuprins o magazie din curtea gospodăriei lui Iftime V., din municipiul Suceava.

În urma cercetărilor făcute de polițiști s-a stabilit că proprietarul locuiește împreună cu fiul său, Florin V.. În cursul zilei de 18 noiembrie a.c., în timp ce Iftime V. era plecat de acasă, în locuință a rămas doar Florin V., care era sub influența băuturilor alcoolice. Acesta din urmă s-a dus la WC-ul din curtea locuinței, situat la o distanță de un metru față de o magazie construită din lemn, în care se aflau doar câteva unelte de uz gospodăresc. Acolo, individul a fumat o țigară, iar chiștocul aprins al acesteia l-a aruncat în zona magaziei, generând astfel un incendiu la nivelul acesteia, în urma căruia a fost distrusă întreaga magazie.

La sosirea echipajelor de poliție, incendiul a fost stins de către un echipaj din cadrul ISU Bucovina Suceava, care a stabilit faptul că sursa probabilă de aprindere a constituit-o „efectul termic”, mijlocul care a produs aprinderea a fost „țigara”, cu pericol de propagare la casa de locuit. 

În urma incendiului nu au existat victime și nu a fost necesară intervenția vreunui echipaj din cadrul SAJ Suceava. Valoarea prejudiciului a fost estimată de persoana vătămată la suma de 1.000 de lei.

În acest caz a fost întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de distrugere din culpă.

Adauga comentariu