Un individ beat a fost reținut după ce s-a luat la întrecere cu polițiștii

La data de 20 noiembrie 2021, în jurul în jurul orei 01.20, în timp ce patrulau pe raza comunei Marginea, respectiv pe DN 17A, polițiștii au făcut semn regulamentar de oprire unei autoutilitare Ford Transit, care se deplasa pe direcția Horodnic de Sus către Marginea și avea defecțiuni la sistemul de iluminare, iar la vederea echipajului de poliție șoferul a oprit vehiculul brusc, pe partea carosabilă. 

Șoferul a fost legitimat în persoana lui Petru Litră, având domiciliul în comuna Horodnic de Sus, care a înmânat polițiștilor doar documentele personale, declarând verbal faptul că nu are asupra sa documentele autoutilitarei. Totodată, pasageri în mașină mai erau Damian Băcilă,  din comuna Sucevița, și fiul minor al acestuia, Arun B..

În urma verificărilor făcute, s-a constatat faptul că pentru autoutilitara Ford Transit nu exista la momentul depistării nici o poliță RCA validă, motiv pentru care șoferul a fost amendat, fiindu-i totodată reținute plăcuțele cu numărul de înmatriculare.

Ulterior, Petru Litră a coborât din autoutilitară, îndreptându-se pe jos către comuna Horodnic de Sus, iar la scurt timp vehiculul s-a pus în mișcare, demarând în trombă, circulând sinuos pe DN 17A, în interiorul localității Marginea, până la prima intersecție cu DC neclasificat, loc în care era oprită autospeciala de poliție, agenții observându-l pe Damian Băcilă (37 de ani), din comuna Sucevița, în timp ce se afla la volanul autoutilitarei.

Polițiștii au făcut semn regulamentar de oprire, individul neconformându-se, efectuând un viraj brusc spre dreapta pe DC neclasificat, motiv pentru care s-a pornit în urmărirea acestuia. După o distanță de aproximativ 300 de metri, șoferul a încetinit viteza de deplasare, autospeciala blocând sensul de mers al autoutilitarei, trecând în fața acesteia, observând totodată că Damian B. a trecut pe locul din mijloc, destinat pasagerului, iar la volanul autoutilitarei se afla fiul său Arun B., în vârstă de 12 ani.

Damian Băcilă a fost încătușat și dus la sediul Poliției Municipiului Rădăuți în vederea legitimării și a efectuării testării cu aparatul etilotest, întrucât emana halenă alcoolică, fiind incoerent în vorbire și având un comportament agresiv verbal.

Bărbatul a refuzat testarea cu etilotestul, motiv pentru care a fost dus la Spitalul Municipal Rădăuți, unde, în prezența medicului de gardă, a refuzat recoltarea probelor biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Damian Băcilă a fost reținut pentru 24 de ore pentru săvârșirea infracțiunilor de „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat” și „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”. Acesta a fost introdus în Arestul IPJ Suceava. 

Individul a fost sacționat și pentru că nu a respectat intervalul orar de deplasare și nu a putut prezentat un certificat verde care să ateste că a fost vaccinat.

Adauga comentariu