Un individ beat și fără permis de conducere, care conducea o mașină fără numere de înmatriculare, a fost reținut de polițiști după ce a furat peste 2.500 de lei dintr-o benzinărie

La data de 18 martie 2020, la ora 18.00, polițiștii din Frasin au fost anunțaţi telefonic despre faptul că în zona Bucșoaia circulă un autoturism Volkswagen Passat, care este avariat și nu are numere de înmatriculare.

Cu ocazia verificărilor făcute de agenți pe raza orașului Frasin, în zona Suha, a fost găsită mașina, care nu avea montate plăcuțe de înmatriculare, la volan afându-se Ioan Petroiu (58 de ani), din municipiul Pașcani, județul Iași, care mirosea a băuturi alcoolice.

De asemenea, pe parcurusl verificărilor, polițiștii au mai fost anunțați telefonic și despre faptul că Ioan Petrea ar fi furat 2.650 de lei de la o stație peco din Frasin.

În urma controlului corporal făcut asupra lui Ioan Petroiu, au fost găsite un portofel în care avea suma de 308 lei și suma de 2.200 care se afla într-un buzunar de la geacă.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a declarat verbal faptul că în cursul zilei de 16 martie 2020 a fost depistat de către polițiștii din Frasin conducând mașina în stare de ebrietate, fără asigurare obligatorie valabilă, ocazie cu care i-a fost reținut permisul de conducere, certificatul de înmatriculare al autoturismului și numerele de înmatriculare ale acestuia.

De asemenea, Ioan Petroiu a mai spus că a furat de la o stație peco din Frasin o sumă de bani, profitând de neatenția gestionarului, după care a plecat la volanul mașinii în zona Bucșoaia, unde a făcut cumpărături, ulterior fiind prins de polițiști.

Ieșeanul a fost dus la Spitalul din Gura Humorului unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În baza probelor administrate, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Suceava.

Ulterior, Judecătoria Gura Humorului a luat față de inculpat măsura preventivă a controlului judiciar pe o perioada de 60 de zile.

În acest caz a fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunile de „furt”, „conducerea unui vehicul neînmatriculat”, „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Adauga comentariu