Un individ, care ar fi băut doar trei sticle de bere înainte de a se urca la volan, s-a ales cu dosar penal după ce a tamponat un autoturism parcat și a fugit de la fața locului

Ieri, în jurul orei 17.30, un bărbat care s-a dus în vizită la socrii săi pe raza comunei Dumbrăveni și-a găsit mașina, marca Renault, lovită în apropierea gospodăriei socrilor. Pe urmă, acesta a sunat la 112 pentru a anunța evenimentul.

Autoturismul bărbatului a fost acroșat de un autoturism marca Audi, care pe urmă și-a continuat drumul, conform martorilor.

 

La fața locului au intervenit polițiști din Salcea și din Dumbrăveni, care au constatat faptul că mașina apelantului prezenta avarii la nivelul caroseriei pe partea dreapta față, având și o roată ruptă.

Cu ajutorul martorilor, polițiștii au aflat în ce parte s-a îndreptat autoturismul marca Audi și l-au identificat în satul Bursuceni, pe o stradă lăturalnică. La volanul mașinii se afla Ioan Popa (31 de ani), din comuna Fântânele, care vorbea la telefon. Acesta le-a spus oamenilor legii că a băut trei sticle de bere înaintea producerii accidentului.

În urma testării cu aparatul etilotest, rezultatul individului a fost de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la spital pentru a i se recolta probe de sânge. Când trebuia să i se recolteze a doua probă de sânge, Ioan Popa a refuzat.

Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” și „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”.

 

Adauga comentariu