Un individ, care buzunărea pasagerii din mijloacele de transport public din Suceava, a fost condamnat definitiv la patru ani și patru luni de închisoare: „Uă, vezi că te-o ginit ăla cu geacă roșie”

Judecătoria Suceava l-a condamnat pe Eugen Patrașcu la patru ani și patru luni de închisoare, în stare de recidivă postcondamnatorie, pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

Eugen Patrașcu a fost condamnat în trecut în România, precum și în străinătate, pentru comiterea mai multor furturi. Condamnările nu l-au liniștit. Acesta a continuat să fure din mijloacele de transport în comun folosind același mod de operare.

De asemenea magistrații l-au condamnat și pe Marian Valentin Pîțu, fără antecedente penale, la un an și patru luni de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la furt calificat.

Pe durata termenului de încercare Marian Valentin Pîțu are obligaţia să frecventeze unul dintre programele de reintegrare socială derulate de către Serviciul de Probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate apreciate ca adecvate de către Serviciul de probaţiune Suceava. În plus acesta va trebui să presteze timp de 80 de zile o activitate neremunerată în cadrul Primăriei comunei Arbore sau în cadrul Primăriei municipiului Suceava.

Decizia a rămas definitivă. Eugen Patrașcu a făcut apel, dar magistrații Curții de Apel Suceava au respins-o ca inadmisibilă.


S-a „dezechilibrat” în autobuzul TPL și i-a intrat mâna în buzunarul unei pasagere

La data de 4 februarie 2020, pe la ora 13.15, Eugen Patrașcu se deplasa cu un autobuz TPL pe raza municipiului Suceava, pe linia 15, cu scopul de a fura bunuri din posesia cetățenilor. Așadar, individul a furat din buzunarul unei persoane un telefon mobil marca Samsung A10, în valoare de 1.300 de lei.

Patrașcu a fost ajutat de către Marian Valentin Pîțu. Cel din urmă se afla în același autobuz și îi comunica lui Patrașcu dacă este urmărit de cineva.

La data de 8 februarie 2020, Pîțu s-a dus la un service GSM din Piața Mică din cartierul George Enescu și a vândut telefonul mobil.

La data de 4 februarie 2020, victima a depus plângere la Poliție privind evenimentul în urma căruia a rămas fără telefon. Se pare că, după ce a urcat într-un autobuzul TPL din stația „Carrefour”, o persoană necunoscută de sex masculin, i-a sustras telefonul din buzunarul gecii, după care a coborât în stația TPL „Orizont”. Victima a spus că în timpul deplasării cu autobuzul a scos telefonul mobil pentru a-i prezenta taxatoarei abonamentul de călătorie, care era fixat în husa acestuia, după care l-a pus în buzunarul gecii fără să mai închidă fermoarul. La un moment dat, în dreptul sensului giratoriu de la magazinul „Dedeman” un bărbat s-ar fi împins spre ea încercând să-și facă loc spre ușă, persoana în cauză coborând în stația TPL „Orizont”. După ce autobuzul a plecat din stația „Orizont”, persoana vătămată a constatat că telefonul mobil i-a fost sustras din buzunar, bănuindu-l pe bărbatul care s-a împins în ea.

Victima era însoțită de către o colegă. Cea din urmă a povestit că un bărbat s-a împins în ele, ca și cum s-ar fi dezechilibrat. Martora a încercat să îl ajute pe bărbat să nu cadă, după care fără a spune nimic individul și-a continuat deplasarea până la următoare stație unde a coborât.

După ce tinerele l-au descris pe individ ca fiind un bărbat în vârstă de 50 de ani, înălțime în jur de 1,60 - 1,65 metri, constituție robustă, ten puțin închis, îmbrăcat cu o geacă verde-cachi ce avea gluga cu blana maro, polițiștii l-au identificat pe Eugen Patrașcu. 

Bătrân buzunărit în timp ce urca într-un microbuz

Oamenii legii au început să urmărească camerele de supraveghere și au observat faptul că, la data de 6 februarie 2020, Eugen Patrașcu s-a întâlnit cu Pîțu. Aceștia au mers împreună în stația TPL din centrul Sucevei, unde s-au separat. Patrașcu se uita la mijloacele de transport în comun care se opreau, iar Pîțu supraveghea zona, fiind așesat pe un scaun din stație.

Pe la ora 12.00, Patrașcu a urcat într-un microbuz cu destinația Lisaura - Tișăuți. În timp ce urca scara de acces, individul a încercat să îi fure unui bătrân bunurile din buzunare, sub pretextul de a-l ajuta să urce. Pe urmă, Patrașcu i-a spus șoferului că dorește să meargă în altă direcție, motiv pentru care a cerut să i se înapoieze banii achitați pe bilet și a coborât în aceeași stație.

Pe lângă filmările pe care le-au luat polițiștii la puricat, aceștia au interceptat și convorbirile telefonice pe care Patrașcu le-a avut la acea dată, la ora 12.02, după ce a coborât din microbuz. Pîț l-a sunat pe Patrașcu și l-a avertizat că în momentul în care a coborât din microbuz a fost urmărit de o persoană.

Pîțu: „Uă, vezi că te-o ginit ăla cu geacă roșie, înalt, uă!”

Patrașcu: „Hai că mă duc acasă, vii acasă, da?”

Furturi la foc automat

Oamenii legii au continuat cercetările privind furtul din autobuzul TPL din data de 4 februarie 2020. Aceștia au verificat filmările camerelor de supraveghere din Suceava. Așadar, cei doi inculpați au fost surprinși urcând în autobuz din stația TPL „Carrefour” și coborând în stația TPL „Orizont”. Imediat după ce au ieșit din autobuz, cei doi au intrat într-un magazin alimentar din stație, pe urmă Patrașcu și-a cumpărat ceva de la o patiserie și pe urmă au traversat amândoi strada, păstrând o oarecare distanță între ei în majoritatea timpului.

După ce au traversat strada au urcat într-un autobuz care se deplasa spre centrul Sucevei. Din respectivul autobuz, indivizii i-au furat unei femei portofelul din geantă.

Ar fi încercat să își violeze „chiriașa”

La data de 4 februarie 2020, o femeie cu domiciliul în Năsăud, care locuia fără forme legale împreună cu Eugen Patrașcu și concubina acestuia în municipiul Suceava, i-a anunțat pe polițiști despre faptul că individul ar fi încercat să o violeze și ar fi lipsit-o de libertate. Victima și concubina individului au fost audiate. Cea dintâi a spus că individul se ocupă cu furturi din buzunare în mijloacele de transport public din Suceava, iar cea din urmă a spus că individul s-ar fi ocupat în trecut cu furturi din buzunare în străinătate.

Telefon, furat din autobuz, ascuns în zona terenului de rugby de pe Calea Unirii

La data de 10 februarie 2020, pe laora 11.50, Patrașcu se deplasa cu un autobuz TPL pe raza municipiului Suceava, pe linia 4. În timpul deplasării a furat din buzunarul unei persoane un telefon marca Iphone 7, în valoare de 800 de lei. Acesta a ascuns telefonul în zona terenului de rugby de pe Calea Unirii din Suceava sub o placă de azbest. 

În seara aceleiași zile Patrașcu l-a îndrumat pe Pîțu spre locul unde a ascuns telefonul.

Patrașcu: Da!

Pîțu: Ce faci moș?

Patrașcu: Stau pe ...

Pîțu: Ai rez... ai rezolvat, ați prins?

Patrașcu: Da.

Pîțu: Îi bun.

Patrașcu: Suntem aproape de Stroiești.

Pîțu: A! Lasă că-i bun. Eu mă duc amu până-n colo. Dacă în caz că nu găsesc pe acolo unde mi-ai explicat te mai sun.

Patrașcu: Uă, aco lo, deci, în stația aia...

Pîțu: Da.

Patrașcu: Înțelegi? Veză că sus sunt niște afișe roșii și-s vreo patru piloni, patru stâlpi de beton, așa.

Pîțu: Da, da.

Patrașcu: La ultimul sau la penultimul, spre Bazar, știi?

Pîțu: Da, da, da, da.

Patrașcu: Vezi că-i...

Pîțu: Și dincolo îi numai unde coboram noi, numai peste drum, nu?

Patrașcu: Da, da, da.

Pîțu: Peste drum și urc sus pe scări gangul ceala, nu?

Patrașcu: Nu uă...

Pîțu: Nu?

Patrașcu: Nu treci podul uă, mai încoace de Bazar, în stație.

Pîțu: Bun, lasă la aia, ştiu, am înţeles.

Patrașcu: A!

Pîțu: Aiestalalt...ă, mă refer.

Patrașcu: Care uă?

Pîțu: La ORIZONT, nu? În staţie, trec drumul.

Patrașcu: A, da. Treci drumul...

Pîțu: Da.

Patrașcu: Şi te duci în sus. Deci, îi băncile alea...

Pîțu: Da.

Patrașcu: Mai încolo îi chioşcul, un chioşc afară cu fructe...

Pîțu: Aha, aha.

Patrașcu: Treci pe lângă el şi te bagi printre blocuri. Faci în stânga pe lângă garajele alea.

Pîțu: Tot pe partea ceea, nu? Nu...

Patrașcu: Da, da, stânga, şi iară stânga.

Pîțu: A!

Patrașcu: Şi vezi maşini acolo parcate. Exact, deci, în spate cum ar veni, tu mergi din faţă...

Pîțu: Da, da, da.

Patrașcu: Şi în spate unde se termină la magazie, peretele magaziei şi începe blocul, o hârtie albă.

Pîțu: Da, bun, lasă. Dacă în caz că, când ajung pe acolo, o să te mai sun.

Patrașcu: Na, îi la un metru şi ceva înălţime dar se vede.

Pîțu: Da, da.

Patrașcu: Băgată chiar în, lângă, între perete şi magazia aia de lemn.

Pîțu: Da, da.

Patrașcu: Da' se vede, cum te uiţi se vede, pungă albă de hârtie.

Pîțu: Da.

Patrașcu: Na, bun.

Pîțu: Bun.

DUPĂ CIRCA O ORĂ

Patrașcu: Da.

Pîțu: Ăi, îs aicea dincoace. Aceia na...îs exact cum aveam eu, nu ai ce...Aceia am aruncat. Îs dincoace. Unde exact?

Patrașcu: Ăăă, ți-am zis unde...la jumătate, cam la jumătatea...vezi sus pe acțibildu' roșu. Sus pe beton, îi...ceva cu roșu, acțibilduri.

Pîțu: Așa.

Patrașcu: Ei, cam a...acolo unde-s acțibildurile roș, partea spre bazar, nu știu care. Ultimul, penultimul...vezi că-i jos chiar lângă stâlpul de beton, îi o (n.l rromani- ,,cirip,,) o bucăți' de albest.

Pîțu: Aaa, aha.

Patrașcu: Pus...pusă pe el. Ai găsit?

Pîțu: Nuuu.

Patrașcu: Ia stâlpii la rând, iei, ăia din mijloc unde...

Pîțu: Da. Am înțeles.

Patrașcu: Trei...

Pîțu: De unde...de asta. Da-i chiar la...îi chiar la față, nu?

Patrașcu: Ăăă?

Pîțu: Chiar la față, nu?

Patrașcu: Nu-nțeleg.

Pîțu: Ăi, la față. Deci unde-i...(n.l. neinteligibil) stâlpii ăia. Deci, tu ai zis la față? Sau partea... către interior?

Patrașcu: Partea către teren.

Pîțu: Aha.

Patrașcu: Înuntru către terenul de fotbal, acolo.

Pîțu: Na, bun. Nu știu. Mă uit atent amu să văd un...nu văd nici o bucată de a...

Patrașcu: Îi cam...îi cam la jumătate, cât îi aia clădirea a...îîîî, stâlpii ăia cam...pe la jumătate așa. Nu știu câți îs. Vreo 20 de piloni de ăia, cam, nu știu. Cam pe la jumătate, așa.

Pîțu: Îhî.

Patrașcu: Sus îs...îi...are ceva...pancardă roșă. Acolo la stâlpii ăia, unde are sus pancarda roșă. Pancarda roșă, la stradă.

Pîțu: Da, am înțeles un... (n.l. neinteligibil).

Patrașcu: Apăi nu știu, nu știu care dintre ei...da' vezi că e o bucată de azbest spartă. Îs mai multe bucățele...da' o bucățică ma...mai mare îi pusă chiar...partea din interior, chiar lângă stâlp. Pe beton.

Pîțu: Na, bun.

Patrașcu: Îi pusă pe el.

Pîțu: Bun, hai că dacă nu găsesc, te sun înapoi. Da' poate îl găsesc, ca să...

Patrașcu: Bun.

Pîțu: N-aprind lanterna.

Patrașcu: Ha'.

Pîțu: Hai!

Plecat din țară în încercarea de a scăpa de justiție

După ce Eugen Patrașcu și-a dat seama că urmează să fie tras la răspundere pentru furturile comise a fugit din țară. Acesta a fost sunat de către sora sa, care l-a sfâtuit să se facă dispărut. 

Patrașcu: Da!

Sora: Mă auzi?

P: Da, da.

S: Ai de grijă, să nu te duci după maşină că au percheziţie la noi acasă. Îi la .... ...- i moartă. Îi de dimineaţă, de la ora 5. Mă auzi?

P: Ă?

S: Percheziţii la ... de la 5. 30 de mascareţi de aceia.

P: Aha.

S: Ai de grijă, că, când te duci, te-o dat, te-o dat..., te-o dat ... unde eşti. Te-o dat ... unde eşti, .... Îl ştii tu pe ....

P: Da, da.

S: Şi o spus, o spus el unde eşti. Te caută în disperare, nu alta, vezi că te-o dat acolo. Am auzit eu, zice, zice: "Îi acolo aşa unde spun eu?" "Nu domnule, eu nu ştiu, că nu ţin legătura cu el." Na, ai de grijă .

P: Da, da, da.

S: Ai înţeles?

P: Da.

S: Na, ai grijă (n.l. neinteligibil). Îi la ... şi amu, de la ora 5.

P: Să n-o suni pe .... Ai sunat-o?

S: Nu. De ce?

P: Să n-o suni că îmi trimite bani să scot maşina, că am vorbit, înţelegi?

S: Da.

P: Îmi trimite bani ca să pot lua banii să plec în altă parte de aici.

S: Vezi să-l suni pe ... atunci să nu spună.

P: Da, sună-l tu.

S: Hai că-l sun eu, hai.

P: Să nu spună unde sunt, înţelegi...

S: Ai de grijă, nu te duci după maşină, nu te duce după maşină.

P: Da, da, da.

Pîțu l-a sunat pe Patrașcu pentru a-l informa că a fost audiat de polițiști și că oamenii legii l-au întrebat despre furtul telefonului Iphone 7. Pîțu i-a spus prietenului său că nu a dat prea multe detalii.

Adauga comentariu