Un individ care i-a dat foc casei unui „prieten” a fost condamnat la patru ani și șase luni de închisoare

Tribunalul Suceava l-a condamnat pe Radu Marian Soveja la patru ani și șase luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de distrugere.

Decizia nu este definitivă. Aceasta poate fi contestată în termen de 10 zile de la comunicare.


În anul 2019, o femeie din Ipotești a sunat la 112 despre faptul că a izbucnit un incendiu la locuința sa.

Atunci au intervenit la fața locului pompierii suceveni cu două autospeciale pentru stingerea incendiilor.

În urma cercetărilor polițiștii au stabilit că în noaptea respectivă, pe la ora 2.00, Radu Marian Soveja, de 34 ani, din municipiul Suceava, s-a deplasat la locuința soților Ionuț P. de 37 ani și  Delia P. din satul Tișăuți, comuna Ipotești, unde a turnat benzină pe o stivă de lemne ce se afla lângă locuință și a aprins-o cu o brichetă, după care a fugit de la fața locului. După aceea, Radu Marian Soveja l-a apelat telefonic pe Ionuț P. și i-a transmis că i-a incendiat locuința.

Ulterior, Radu Marian Soveja a revenit la fața locului, unde a recunoscut faptul că el a incendiat locuința ”prietenului” său, motivând niște neînțelegeri mai vechi.

Întrucât individul prezenta tulburări de comportament, acesta fost condus și internat la Spitalul de Neuropsihiatrie Burdujeni.

În urma incendiului au rezultat arderea acoperișului din lemn și tablă izolat cu polistiren și vată, pe o suprafață aproximativă de 40 mp, planșeul camerelor de la etaj construit din lemn și rigips pe o suprafață de aproximativ 15 mp, izolația casei  pe o suprafață de circa 70 mp și aproximativ 3 mc de lemn, existând pericol de propagare la întreaga casă de locuit.

Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru „distrugere”.

Adauga comentariu