Un individ care a încercat să-l tâlhărească pe un bătrân în toiul nopții a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, chiar dacă magistrații Judecătoriei Fălticeni voiau să îl lase în libertate. Bărbatul a mai făcut pușcărie în trecut

Tribunalul Suceava a admis contestația Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni privind dispunerea măsurii arestării preventive pentru 30 de zile față de inculpatul Ilie Claudiu Pandel pentru săvârșirea infracțiunii de „tentativă la tâlhărie calificată”.

 

 

Decizia este definitivă.

La data de 6 noiembrie 2021, pe la ora 19.45, polițiștii din Mălini au fost sesizați cu privire la faptul că D.P. (84 de ani), din comuna Baia, a fost „vizitat” în seara de 5 spre 6 noiembrie de către două persoane care i-au intrat fără drept în locuință și l-au bătut.

Se pare că, în seara de 5 spre 6 noiembrie 2021, în jurul orei 02.00, Vasilică Cristian Pavel (17 ani), din comuna Baia, și Ilie Claudiu Pandel (33 de ani), localnic, au pătruns în curtea locuinței lui D.P.. Pe urmă, indivizii au forțat ușa de acces în locuință, au intrat în imobil și l-au bătut pe bătrân cerându-i toți banii pe care îi are în casă. Spre surprinderea tâlharilor, bătrânul de 84 de ani a reușit să pună mâinile pe toporul pe care îl avea în casă. Victima s-a apărat cât a putut cu toporul, reușind chiar să îi pună pe fugă pe cei care voiau să îi fure banii. Tâlharii au luat-o la fugă fără a apuca să fure vreo sumă de bani sau vreun bun din casa victimei.

Trebuie menționat faptul că la data de 22 noiembrie 2021, magistrații Judecătoriei Fălticeni au respins propunerea de luare a măsurii arestării preventive față de Ilie Claudiu Pandel formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Fălticeni. Atunci magistrații au considerat că dispunerea aplicării măsurii controlului judiciar față de inculpat este suficientă.

Pe urmă, la data de 25 noiembrie 2021, Tribunalul Suceava a dispus luarea măsurii arestului preventiv pe o perioadă de 30 de zile și a emis Mandatul de Arestare Preventivă pe numele lui Pandel.

Ani de pușcărie pentru că a spulberat o căruță, a rănit grav doi adolescenți și a fugit de la fața locului

În anul 2016, Ilie Claudiu Pandel, de 29 de ani (la acea dată), din comuna Baia, a fost trimis în judecată de procurorii fălticeneni pentru că a izbit violent cu mașina o căruță în care se aflau doi minori de 12 și 14 ani, după care a plecat de la locul accidentului. Victimele au suferit leziuni grave, având nevoie de 80 – 110 zile de îngrijiri medicale. Ilie Claudiu Pandel nu avea permis de conducere și prezenta o alcoolemie de 0,43 mg/l.

Atunci, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului Ilie Claudiu Pandel pentru două infracțiuni de vătămare corporală din culpă, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere și părăsirea locului accidentului fără încuviințarea organelor de poliție sau a procurorului.

La data de 25 decembrie 2016, la ora 04.07, prin 112 s-a anunțat faptul că pe raza comunei Baia, pe DJ 155 P, s-a produs un accident rutier soldat cu rănirea a două persoane. În urma cercetărilor făcute de polițiști a rezultat că între orele 02.00 – 04.00, căruța în care se aflau minorii Alexandru C., de 14 ani și Ionuț P., de 12 ani, ambii din satul Bogata, comuna Baia, cu care aceștia se deplasau pe DJ 155P, pe un pod de pe raza localității Baia, din direcția Bogata către Baia, a fost lovită în partea din față de o mașină al cărei șofer nu a oprit la locul producerii accidentului. În urma accidentului a rezultat rănirea lui Alexandru C., care a fost diagnosticat cu „politraumatism prin accident rutier craniu, bazin, torace, comoție cerebrală”, precum și cea a lui Ionuț P., cei doi minori având nevoie pentru vindecare între 80 și 110 zile de îngrijiri medicale.

Ulterior, în jurul orei 07.30, în urma investigațiilor des­fășurate de polițiști a fost găsită autoutilitara Peugeot implicată în accident, care era parcată în curtea locuinței familiei Pandel, din satul Bogata, comuna Baia, aceasta prezentând avarii în lateral stânga față, parbrizul crăpat și oglinda ruptă. Aceasta a fost condusă în momentul accidentului de Ilie Pandel, de 29 de ani, din comuna Baia. Bărbatul era acasă, ocazie cu care a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat. În urma verificărilor făcute în baza de date a poliției a reieșit faptul că Ilie Pandel nu are permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

La data de 25 decembrie 2016, inculpatul a fost prezentat de către procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni la judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Fălticeni cu propunerea de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. Instanța de judecată a admis propunerea Parchetului și a dispus arestarea preventivă a inculpatului Ilie Pandel pentru o durată de 30 de zile. Ilie Pandel a fost introdus în arestul IPJ Suceava. Pe numele său a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „vătămare corporală din culpă”, „părăsirea locului accidentului fără încuviințarea lucrătorilor de poliție”, „conducerea sub influența alcoolului” și „conducerea unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”.

Pentru acest eveniment, individul a fost condamant la doi ani şi opt luni închisoare cu executare.

 

 

Adauga comentariu