Un individ, care l-a bătut pe polițistul local ce-i fotografia mașina parcată neregulamentar pe un loc de parcare pentru persoane cu dizabilități, a primit o amendă penală de 4.200 de lei

Judecătoria Gura Humorului l-a condamnat pe Sergiu Ionel Oanea la pedeapsa amenzii penale în cuantum de 4.200 lei (140 zile-amendă, 30 lei/zi) pentru săvârşirea infracţiunii de „ultraj”.

Dacă inculpatul, cu rea-credinţă, nu execută pedeapsa amenzii, în tot sau în parte, numărul zilelor amendă neexecutate se înlocuieşte cu un număr corespunzător de zile cu închisoare.

Decizia nu este definitivă. Față de aceasta s-a făcut apel în termen de 10 zile de la comunicare.


La data de 19 martie 2021, în jurul orei 14.50, victima (polițist local) se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu. Astfel că, la un moment dat, a observat un autoturism parcat pe unul dintre locurile special amenajate pentru persoane cu dizabilități.

Deoarece avea suspiciuni că respectivul autoturism era parcat neregulamentar, polițistul local l-a abordat pe șoferul mașinii pentru a lămuri suspiciunea.

Polițistul local l-a întrebat pe Sergiu Ionel Oanea dacă are dreptul de a parca în acel loc și în caz contrar să părăsească locul de parcare. Atunci, Oanea a început să devină recalcitrant, motiv pentru care polițistul local i-a spus că riscă să fie amendat.

În timp ce polițistul local s-a deplasat în spatele mașinii pentru a fotografia autoturismul și marcajul de pe locul de parcare, Sergiu Ionel Oanea l-a împins și l-a lovit cu pumnul în zona capului pe polițistul local. În urma loviturii primite, polițistului i-a căzut căciula, agenda și telefonul din mână.

Inculpatul a fost audiat, ocazie cu care a recunoscut cele săvârșite. Acesta a spus că, în opinia sa, polițistul local nu avea dreptul de a-i fotografia mașina fără permisiunea sa. Tot el a spus că a mai avut conflicte cu polițistul local, de câte ori inculpatul a fost prins parcându-și mașina neregulamentar.

Adauga comentariu