Un individ, care a sechestrat-o și a bătut-o pe prietena sa, a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu suspendare

Curtea de Apel Suceava a respins, ca nefondat, apelul inculpatului Sorin Valentin Bontea împotriva sentinței penale a Judecătoriei Suceava. Individul a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunilor de „amenințare”, „lovirea sau alte violențe”, „violare de domiciliu” și „lipsire de libertate în mod ilegal”. Deoarece părțile s-au împăcat, inculpatul nu a fost tras la răspundere și pentru „furt calificat”.

Termenul de supraveghere stabilit este de trei ani și șase luni. 

Pe durata termenului de supraveghere inculpatul are obligaţia să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o durată de 100 de zile, în cadrul Primăriei comunei Hănțești sau la Primăria municipiului Suceava.

Decizia este definitivă.


În luna iunie 2020, la ora 04.28, Poliţia municipiului Suceava a fost sesizată prin 112 despre faptul că o tânără a fost agresată într-un imobil pe strada Rulmentului, din municipiul Suceava, de către Bontea Valentin din Hănțești, arăta la acea vreme Obiectiv de Suceava.

La faţa locului au fost identificate Florentina T., din Zvoriștea și Mihaela Gabriela F., din Ostra, ambele de 19 ani. Mihaela F. a declarat faptul că prietenul ei, Valentin Bontea, a urmărit-o pe aceasta din momentul când a terminat serviciul, iar pe drumul spre adresa unde locuieşte a lovit-o mergând împreună cu el la domiciliul ei.

Totodată, Mihaela F. a declarat verbal faptul că prietenul ei i-a luat din mână cheile de la imobil şi telefonul împotriva voinţei ei. Tânăra i-a cerut lui Bontea să nu intre în locuinţă, însă acesta nu s-a conformat, a pătruns în apartament, a încuiat uşa imobilului pe interior şi a continuat să o lovească.

La faţa locului a ajuns un echipaj al Serviciului de Ambulanţă, care i-a acordat victimei primele îngrijiri medicale, stabilindu-se un diagnostic prezumtiv de „traumatism umăr stâng”, fiind transportată la Spitalul Judeţean Suceava în vederea continuării investigaţiilor medicale.

Prin ordonanţa organelor de cercetare penală din data de 12.06.2020 s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de suspectul Valentin Bontea pentru comiterea infracţiunilor de „lipsire de libertate în mod ilegal”, ameninţare, violare de domiciliu, „lovirea sau alte violenţe” și „furt calificat”.

De asemenea, s-a dispus reţinerea suspectului Valentin Bontea pentru 24 de ore, iar dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava cu propunere de arestare preventivă. Ulterior, Judecătoria Suceava a admis propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava şi a dispus arestarea pentru 30 de zile a inculpatului Valentin Bontea.

Adauga comentariu