Un individ care și-a amenințat tatăl cu moartea și l-a tăiat cu drujba a fost arestat preventiv pentru 30 zile

Judecătoria Fălticeni a aprobat cererea privind luarea măsurii arestului preventiv pentru 30 de zile față de Răzvan Gheorghe Dima pentru săvârșirea infracțiunii de „violență în familie”.

Decizia nu este definitivă, aceasta poate fi contestată în termen de 48 de ore de la comunicare.

„Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea unei măsuri preventive reprezintă etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, a transmis Parchetul de pe lângă Judecătoria Fălticeni.


Răzvan Gheorghe Dima (35 de ani), din comuna Slatina, a fost reținut pentru 24 de ore, după ce la data de 6 octombrie 2021, a intrat în curtea locuinței tatălui său și i-a adresat amenințări cu moartea și cu incendierea gospodăriei.

Dima a tăiat cu drujba poarta din lemn de la intrarea pe terasa locuinței și l-a tăiat pe tatăl său cu drujba în zona cotului mâinii stângi. Pentru leziunile provocate, victima necesită 22-23 de zile de îngrijiri medicale pentru vindecare.

Între Răzvan Gheorghe Dima și tatăl său în vârstă de 66 de ani exista un conflict de mai demult.

Intrând în curtea tatălui său, individul a încălcat ordinul de protecție provizoriu emis la data de 6 octombrie 2021.

La acea dată, polițiștii au întocmit un dosar penal pentur „amenințare”, „distrugere”, „violență în familie” și „nerespectarea ordinului de protecție provizoriu”.

sursa foto: ziarobiectiv.ro

Adauga comentariu