Un individ, care și-a bătut cumnata cu pumnii în cap de supărare că fratele lui nu era acasă, a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare

Judecătoria Câmpulung Moldovenesc l-a condamnat pe Virgil Rotundu la un an de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunilor de „lovirea sau alte violențe”, „amenințare”, „violare de domiciliu” și „distrugere”. Termenul de supraveghere stabilit este de doi ani.

 

Pe durata termenului de supraveghere, inculpatul va trebui să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 30 de zile în cadrul Primăriei municipiului Câmpulung Moldovenesc sau în cadrul Primăriei comunei Pojorâta.

Inculpatul este obligat să îi plătească părții civile suma de 3.000 de lei, cu titlu de daune morale, și suma de 800 de lei, cu titlu de daune materiale.

Decizia nu este definitivă. Față de aceasta, inculpatul a făcut apel în termen de 10 zile de la comunicare.


La data de 19 iunie 2018, în jurul orei 10.00, victima de sex feminin se afla la domiciliu. La un moment dat, în curtea acesteia a intrat cumnatul său, Virgil Rotundu, fratele soțului ei. Bărbatul a început să îl înjure pe soțul victimei, care nu se afla la domiciliu. Victima i-a spus individului să părăsească curtea, dar inculpatul a refuzat și a continuat să îl amenințe pe fratele său. La un moment dat, Virgil Rotundu a amenințat-o cu moartea și pe cumnata sa, pe care în același timp o lovea cu pumnii în zona capului.

Când victima a încercat să se retragă în casă, Rotundu a urmărit-o, a spart geamul de la ușa de acces și a continuat să o lovească pe femeie cu pumnii în cap.

Agresiunea a fost întreruptă de tatăl victimei.

În ziua următoare, femeia a anunțat cele întâmplate polițiștilor din comuna Frumosu.

„Inculpatul a recunoscut faptul că la data de 19 iunie 2018, în jurul orelor 09.00 a mers la domiciliul fratelui său, unde a găsit-o pe cumnata sa, care i-a solicitat să părăsească curtea, lucru pe care afirmă că l-a și făcut. Cu toate că nu a recunoscut faptul că ar fi lovit-o pe cumnata sa, nu a amenințat-o și nici nu a distrus vreun bun din gospodăria acestora, iar la cererea acesteia a părăsit curtea fără a se opune. Inculpatul a menționat în declarația sa că este de acord să se împace cu cumnata sa referitor la plângerea depusă de aceasta și s-a obligat să își rezolve problemele pe cale legală, dar nu este de acord să fie testat cu aparatul poligraf, fără însă a oferi și o motivație pentru care nu este de acord cu efectuarea acestui procedeu probatoriu”, se arată în rechizitoriu.

Conform localnicilor din zonă, se cunoaște starea conflictuală dintre cei doi frați, motivul fiind moștenirea celor doi după decesul mamei lor.

Adauga comentariu