Un individ, care trecut pe culoarea roșie a semaforului și a încercat să mituiască cu 100 de euro un polițist, a fost condamnat la un an și patru luni de închisoare cu suspendare

Tribunalul Suceava l-a condamnat pe Alin Florin Feraru la un an și patru luni de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de „dare de mită”.

Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul trebuie să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile, la una din următoarele două instituţii: Primăria comunei Lunca județul Botoşani sau Primăria comunei Suliţa, județul Botoşani

Decizia nu este definitivă. Față de aceasta se poate face apel în termen de 10 zile de la comunicare.


Vă amintim faptul că Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a dispus trimiterea în judecată a inculpatului Alin Florin Feraru, în stare de libertate, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, deoarece la data de 25 ianuarie 2021 nu a respectat semnificația culorii roșii a unui semafor și i-a dat suma de 100 euro unui agent de poliție pentru a-l ierta. Bărbatul nu avea mașina dotată cu trusă medicală și triunghiuri reflectorizante și avea parbrizul fisurat în aria vizuală.

Șoferul nu a reușit să îl convingă pe polițist să accepte 100 de euro mită, iar omul legii a sesizat mai departe intenția bărbatului.

„În cauză s-a dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului în vederea confiscării, asupra sumei de 100 euro, care a fost dată de inculpat agentului de poliție și urmează ca instanţa de judecată să dispună confiscarea acesteia.

Sesizarea a fost formulată de conducerea Poliției municipiului Suceava, care a fost informată de agentul de poliție căruia i-a fost dată suma menționată.

Cauza a fost instrumentată de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava împreună cu lucrători de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Suceava.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, a transmis Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava.

Adauga comentariu