Un individ cercetat în libertate pentru tentativă de omor s-a apucat de furat

Polițiștii suceveni au reușit să oprească o grupare care a comis în ultimul timp mai multe furturi pe raza comunei Stulpicani. Primul hoț pe care au pus mâna oamenii legii este Ionuț Curelaru (21 de ani), localnic, care a fost reținut, iar ulterior eliberat sub control judiciar de către Judecătoria Gura Humorului.

Anchetatorii au stabilit că tânărul nu a acționat sigur. El a fost ajutat de către Constantin Catargiu (22 de ani), Ionuț – Costel Cozan (18 ani), ambii din comuna Stulpicani și Valentin – Bogdan Cocîrdan (21 de ani), din comuna Ostra. Polițiștii au constatat că cei trei au participat împreună la comiterea a cel puțin șase furturi.

Problemele cu legea ale lui Cocîrdan sunt mai vechi și mai grave. La sfârşitul anului 2017, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpaţii Dumitru Dorel Cocîrdan (49 de ani), Valentin Bogdan Cocîrdan (21 ani) şi Ionuţ Andrei Cocîrdan (23 de ani), toţi trei din comuna Ostra, cercetaţi pentru comiterea infracţiunii de tentativă la omor. Aceştia au fost reţinuţi pentru o perioadă de 24 de ore, iar ulteriori arestaţi preventiv pentru 30 de zile.

Anchetatorii au stabilit că la data de 5 noiembrie 2017, Dumitru Dorel Cocîrdan, înarmat cu o rangă, Ionuţ Andrei Cocîrdan, înarmat cu o rangă şi Valentin Bogdan Cocîrdan, având asupra sa un topor, fără a purta vreo discuţie cu persoana vătămată Gavriluţ Flocea, care era în trecere prin faţa locuinţei lor, s-au năpustit asupra acestuia şi i-au aplicat mai multe lovituri cu corpurile contondente pe care le aveau asupra lor.

Cei trei agresori l-au lovit pe Gavriluţ Flocea în zona capului, iar după ce victima s-a prăbuşit în şanţul de la marginea drumului au continuat să o lovească peste tot corpul. După agresiune, bărbatul bătut a fost transportat la Spitalul Judeţean de urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, unde a fost supus unor intervenţii chirurgicale complexe. Cercetările sunt continuate în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale.

Adauga comentariu