Un individ este judecat pentru că i-a dat 100 de euro mită unui polițist sperând că îl va ierta pentru că a trecut pe culoarea roșie a unui semafor

Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a dispus trimiterea în judecată în stare de libertate a unui inculpat, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, deoarece la data de 25 ianuarie 2021 nu a respectat semnificația culorii roșii a unui semafor și i-a dat suma de 100 euro unui agent de poliție pentru a-l ierta că a trecut pe culoare roșie, nu avea mașina dotată cu trusă medicală și triunghiuri reflectorizante și avea parbrizul fisurat în aria vizuală.

Șoferul nu a reușit să îl convingă pe polițist să accepte 100 de euro mită, iar omul legii a sesizat mai departe intenția bărbatului.

„În cauză s-a dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului în vederea confiscării, asupra sumei de 100 euro, care a fost dată de inculpat agentului de poliție și urmează ca instanţa de judecată să dispună confiscarea acesteia.

Sesizarea a fost formulată de conducerea Poliției municipiului Suceava, care a fost informată de agentul de poliție căruia i-a fost dată suma menționată.

Cauza a fost instrumentată de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava împreună cu lucrători de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Suceava.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, a transmis Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava.

Adauga comentariu