Un individ a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru că și-a înjunghiat iubita minoră gravidă

Tribunalul Suceava l-a condamnat pe Andrei Prundeanu la 10 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de „tentativă de omor calificat”.

Din custodia inculpatului au fost confiscate mai multe obiecte folosite la săvârșirea infracțiunii, respectiv un briceag cu mâner cu prăsele tip corn animal, cu lungime totală de 14,5 centimetri (lungime lamă - 6,5 cm, lățime îmbinare cu mânerul - 2 cm), cuţit cu mâner metalic, cu inscripţia pe ambele faţete laterale PUMA, cu lungimea totală de 27,5 centimetri.

De asemenea, Tribunalul Suceava îl obligă pe inculpat să plătească:

  • 608,07 lei - contravaloarea cheltuielilor de spitalizare de care a beneficiat victima în perioada 12 - 14 ianuarie 2020
  • 568 de lei - cheltuielile privind serviciile acordate de echipajele de asistență medicală și transportul de la Spitalul Municipal Fălticeni până la Spitalul Județean Suceava.
  • 3.500 de lei - cheltuieli judiciare avansate de acesta, din care suma de 2.866 lei din cursul urmăririi penale. 

Decizia nu este definitivă, inculpatul și procurorii având drept de apel 10 zile de la comunicarea sentinței.


În luna ianuarie a anului 2020, Andrei Prundeanu și-a înjunghiat iubita minoră. Atunci, victima era gravidă.

În perioada 2004 - 2018, victima a locuit în plasament simplu, fiind în grija DGASPC Suceava. Conform presei locale, în anul 2018, tânăra a fost mutată într-un apartament social din municipiul Fălticeni.

Pe urmă, în 2020, din cauza unor certuri, Prundeanu a pus mâna pe un bricheag și și-a înjunghiat minora de 17 ani. După ce s-a vindecat, tânăra a locuit într-un centru social, iar după ce a împlinit 18 ani a intenționat să își ia viața în mâini și să plece din centru social.

 

Adauga comentariu