Un individ a petrecut 24 de ore în arestul IPJ Suceava pentru că nu a respectat ordinul de protecție provizoriu emis pe numele său. Acesta s-a întors la domiciliul părinților pentru a le cere bani să-și plătească datoriile

Ieri, un bărbat din Putna a anunțat Poliția cu privire la faptul că fiul său a încălcat ordinul de protecție provizoriu emis pe numele lui.

La solicitarea soției apelantului, în aceeași zi, pe la ora 10.00, polițiștii din Gălănești au emis un ordin de protecție provizoriu împotriva fiului acesteia. Prin acest ordin s-a dispus evacuarea temporară a lui Mihai Cenușă din domiciliul comun din comuna Putna și păstrarea unei distanțe de 100 de metri față de părinții săi și de locuința acestora. De asemenea, pentru cinci zile, individul nu ar fi avut voie să aibă contact cu aceștia, nici măcar telefonic.

După ce tatăl individului a anunțat Poliția despre încălcarea ordinului de protecție provizoriu, la fața locului a ajuns un echipaj de Poliție. În curtea gospodăriei părinților individului a fost identificat Mihai Cenușă. Acesta se afla într-un foișor. 

Se pare că, pe la ora 12.30, Mihai Cenușă s-a întors la imobilul de domiciliu, deplasându-se cu un taxi de pe raza orașului Vicovu de Sus, unde a declarat că va locui pe perioada de valabilitate a ordinului. Când a ajuns acasă la părinții săi, individul a intrat într-o încăpere în care se servea masa.

Individul a făcut scandal, reproșându-le părinților că l-au făcut de rușine pentru că au chemat poliția în acea dimineață. În plus, Mihai Cenușă le-a cerut părinților o sumă de bani pentru a-și plăti datoriile. Individul i-a înjurat pe părinții săi, iar aceștia s-au speriat. Această manifestare nu este nouă pentru individ, având în vedere faptul că în anul 2021, părinții individului au mai solicitat un ordin de protecție provizoriu împotriva lui, pe care ulterior l-au retras în instanța de judecată. De-a lungul timpului, împotriva individului au fost depuse mai multe plângeri penale pentru violențe în fmailie sau amenințări adresate părinților.

În acest caz oamenii legii au întocmit un dosar penal pentru „încălcarea de către persoana împotriva căreia a fost emis un ordin de protecţie provizoriu a oricăreia dintre măsurile dispuse prin ordinul de protecţie provizoriu”.

Polițiștii au luat legătura cu procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți și s-a dispus reținerea individului pentru 24 de ore. 

Adauga comentariu