Un interlop rural a fost condamnat la peste patru ani de închisoare după ce s-a bătut cu un bărbat circa 30 de minute

Judecătoria Suceava l-a condamnat pe Constantin Gambeschi la patru ani și șase luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de „vătămare corporală” și „furt calificat în formă continuată”. La această pedeapsă s-a ajuns contopindu-se mai multe condamnări pentru fapte penale săvârșire de individ până la data altercației pentru care a fost judecat acum.

Față de Constantin Cornea procesul penal, pentru săvârșirea infracțiunii de „lovire sau alte violențe”, a încetat ca urmare a retragerii plângerii de către Constantin Gambeschi.

Față de această decizie, Constantin Gambeschi a făcut apel. Magistrații Curții de Apel Suceava au respins apelul ca nefondat. Așadar, decizia Judecătoriei Suceava a rămas definitivă.


La data de 7 iulie 2015, pe la ora 18.00, Constantin Cornea (47 de ani la acea vreme) s-a deplasat cu căruța pe imașul comunal din localitatea Fântânele. Acolo s-a întâlnit cu Constantin Gambeschi (44 de ani la acea vreme). Cei doi au fost de acord pentru a se deplasa împreună până la barul „La Brînzac” din zonă. Când aceștia au ajuns în dreptul barului, pe fondul consumului de alcool, au sărit din căruță și s-au bătut circa 30 de minute.

Martorii prezenți la fața locului au încercat să aplaneze conflictul, dar nu au reușit să îi despartă.

După ce s-au bătut, Cornea a intrat în bar, iar Gambeschi a plecat de la fața locului.

În timpul altercației lui Cornea i-a căzut telefonul mobil. Acesta a fost găsit de către un martor care a luat telefonul și l-a așezat pe o pereche de încălțăminte aflată pe podețul din beton.

La fața locului a ajuns un echipaj de poliție. Acestora li s-a atras atenția cu privire la faptul că telefonul sus-menționat nu mai este de găsit. Procurorii au stabilit faptul că respectivul telefon a fost pierdut, nu furat.

Potrivit certificatelor medico-legale care le-au fost eliberate celor doi, ambii au necesitat zile de îngrijiri medicale.

Gambeschi a prezentat contuzii cu echimoze, hematom, excoriaţii, plăgi contuze, hemoragie subconjunctivală şi fractură oase proprii nazale fără deplasare ce au putut fi produse prin loviri cu corpuri sau mijloace contondente, care pot data din data de 07.07.2015. Pentru vindecarea acestor răni individul ar fi avut nevoie de 13 - 15 zile de îngrijiri medicale.

Cornea a prezentat contuzii cu echimoze, excoriaţii, plagă contuză şi avulsia a patru dinţi ce au putut fi produse prin loviri cu corpuri sau mijloace contondente şi muşcare, putând data din data de 07.07.2015. Pentru vindecarea acestor răni individul ar fi avut nevoie de 12-14 zile de îngrijiri medicale.

Declarația lui Cornea din rechizitoriul întocmit de procurori

Cornea a declarat că, în momentul în care a ajuns în dreptul barului, Gambeschi a tras inopinat de hăţuri, s-a dezechilibrat şi a căzut din atelaj la nivelul solului. Cornea a oprit atelajul şi, în timp ce lega calul de un gard, Gambeschi a luat o furcă din atelaj cu care i-a aplicat mai multe lovituri peste mâini şi picioare, l-a lovit cu capul la nivelul gurii. După primirea mai multor lovituri, a ripostat, trântindu-l la pământ pe Gambeschi, după care a plecat în bar.

Declarația lui Gambeschi din rechizitoriul întocmit de procurori

Gambeschi a declarat că, în momentul în care au ajuns cu atelajul în apropierea barului, Cornea l-a oprit şi, fără niciun motiv, i-a aplicat o lovitură în cap în zona feţei, lovitură în urma căreia s-a dezechilibrat şi a căzut din faeton la nivelul solului. Când Cornea a sărit deasupra sa în încercarea de a-l lovi din nou, a ripostat, lovindu-se reciproc.

La data altercației, Gambeschi se afla în executarea pedepsei de doi ani și șase luni de închisoare a cărei executare a fost suspendată sub supraveghere pentru un termen de încercare de patru ani și șase luni pentru săvârșirea infracțiunii de „furt calificat”.

Ambii indivizi au făcut plângeri unul împotriva celuilalt

Cornea a recunoscut fapta reținută în sarcina sa, a spus că o regretă și a declarat că nu dorește să se împace cu Gambeschi.

Gambeschi a recunoscut fapta reținută în sarcina sa, a spus că o regretă și a declarat că dorește să se împace cu Cornea cu condiția ca acesta să îi achite suma de 700 de lei.

Adauga comentariu