Un miner a ajuns la spital după ce a căzut în gol circa 12 metri, în Mina Crucea

Ieri, un bărbat a sunat la 112 după ce a suferit un accident de muncă în Mina Crucea, de pe raza localității Ostra.

Pe la ora 11.00, M.F. (52 de ani), din comuna Stulpicani, se afla în galeria 1/30 din Mina Crucea sector Botușanu, la o distanță de 1.000 de metri față de gura galeriei. În timp ce bărbatul efectua activități de verificare a unei scări fixată în peretele suitorului, urmând să o înlocuiască. La un moment dat podul de odihnă pe care era sprijinită scara s-a rupt și bărbatul a căzut în gol până la următorul pod de odihnă. În urma căzăturii, acesta a suferit mai multe răni.

Minerul a fost scos la suprafață de către echipajul de salvare deplasat la fața locului. Victima a fost coștientă pe tot parcursul procedurii. Pe urma acesta a fost preluat de un echipaj medical care l-a transportat la Spitalul Județean Suceava, unde a fost diagnosticat cu „politraumatism produs prin cădere de la o distanță de aproximativ 12 metri, traumatism craniocerebral, fracturi costale dreapta, minim hemotorax drept, pneomotorax dreapta, contuzie pulmonară, entorsă genunchi stâng”.

ITM a fost anunțat despre cele întâmplate.

Bărbatul este angajat în funcția de miner, la CNU București, sucursala Suceava.

Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru „vătămare corporală din culpă”, „neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă” și „nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”.

Adauga comentariu