Un minor de 12 ani a fost lovit cu mașina de un tânăr care a trebuia să fie în carantină la domiciliu

La data de 27 ianuarie 2022, în jurul orei 14.10, Andrei C. (19 ani), din satul Nisipitu, comuna Ulma, în timp ce conducea autoturismul Opel, pe raza localității Straja, având direcția de deplasare Vicovu de Sus – Brodina, a fost surprins de apariția pe partea carosabilă a lui Petru J. (12 ani), din localitatea Straja, care s-a angajat în traversarea străzii în mod neregulamentar, fără să se asigure.

Andrei C. nu a putut evita impactul, astfel că l-a acroșat pe minor cu oglinda retrovizoare dreapta a mașinii. În urma impactului, pietonul a suferit leziuni, motiv pentru care a fost transportat cu ambulanța la Spitalul Municipal Rădăuți, unde a fost diagnosticat cu: „contuzionat ușor prin accident rutier” – rănit ușor. Ulterior, acesta a fost transferat la Spitalul Județean Suceava pentru investigații suplimentare.

Șoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ, după care i s-a recoltat o probă biologică de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În urma verificărilor făcute în bazele de date ale Poliției Române s-a stabilit faptul că Andrei C. era plasat sub carantină, motiv pentru care a fost amendat cu 1.000 de lei.

În acest caz a fost întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Adauga comentariu