Un moșneag din Vatra Dornei a mers înarmat cu un pistol și un briceag pentru a-și vizita fratele la spital. Acesta are permis de port – armă chiar dacă a fost diagnosticat cu o tulburare psihotică gravă

Un bărbat de 70 de ani din Vatra Dornei, judeţul Suceava, a mers în judeţul Botoşani să-şi viziteze un frate. Musafirului i s-a făcut rău şi a fost transportat la Spitalul de Urgenţe Mavromati, unde medicii au decis să-l interneze în Secţia de Cardiologie. Fiica septuagenarului a sunat la 112 când a găsit în sacoşa tatălui său un pistol şi un briceag.

Bărbatul din Vatra Dornei s-a dus într-o localitate rurală din Botoşani ca să-şi viziteze un frate. La un moment dat, i s-a făcut rău şi rudele l-au dus la spital. Septuagenarul n-a plecat de acasă până când nu şi-a luat cu el o sacoşă.

Medicii de la Spitalul de Urgenţe Mavromati l-au consultat şi l-au internat în Secţia de Cardiologie. În perioada spitalizării, pacientul nu s-a manifestat agresiv. Fiica acestuia a aflat că este spitalizat şi a venit să-l viziteze. Când a ajuns în salon, a observat că bătrânul avea în sacoşă un pistol cu bile şi un briceag. Femeia s-a speriat şi a sunat la 112, motivând că tatăl ei avea o afecţiune psihică. Culmea este că bărbatul are permis de port - armă.

„A venit în vizită la un frate, în mediul rural şi, aseară (nr.10 septembrie), datorită fenomnului de decompensare s-a adresat în UPU. Medicul de gardă a considerat că trebuie internat. Un pacient care nu a pus niciun fel de problemă din punct de vedere psihiatric. Astăzi (n.r. - 11 septembrie), fiica dumnealui i-a găsit un pistol cu bile şi un briceag.  Din câte am înţeles din discuţia cu fata dumnealui, este diagnosticat cu tulburare psihotică pe fenomen de demenţă mixtă din martie 20016. Este cu tratament. Din momentul diagnosticării, familia a anunţat Poliţia că el nu mai este capabil să poartă armă. Precum vedeţi, nu s-a întâmplat nimic. Fata spune că inclusiv cei de la Neurologie de la Vatra Dornei au anunţat Poliţia”, a declarat medicul Bogdan Alexandroaie pentru jurnaliștii de la Adevărul.

Sursa: www.adevarul.ro

Adauga comentariu