Un muncitor de la Calcarul Pojorâta a ajuns la spital cu brațul smuls din umăr după ce și l-a prins într-un concasor

La data de 14 noiembrie 2019, la ora 12.35, polițiștii suceveni au fost anunțaţi prin 112 de către inginerul Marcel B., șeful de tură de la Balastiera Molid din comuna Vama care aparține de SC Calcarul SA Pojorâta, despre faptul că un angajat s-a lovit la brațul drept într-un utilaj al balastierei.

La fața locului s-a deplasat un echipaj de poliție care a constatat că cele sesizate se confirmă, victimă fiind Toader D. (62 de ani), din comuna Frumosu, care a fost preluat de un echipaj SMURD. Bărbatul era conștient în momentul sosirii ambulanței, cu mâna dreaptă smulsă din umăr, desprinsă de corp și avea sângerări abundente.

Cu ocazia cercetărilor făcute în incinta balastierei Molid, punct de lucru al SC Calcarul SA Pojorâta, angajații au indicat locul în care a fost găsită victima, respectiv un utilaj tip concasor prevăzut cu bandă de evacuare a materialului concasat. La capătul benzii de evacuare, pe sol, se aflau mai multe pete de sânge, persoanele prezente declarând că în acel loc a fost depistatul rănit.

În urma verificărilor făcute de polițiști s-a stabilit faptul că Toader D. este angajat al SC Calcarul SA Pojorâta din primăvara anului 2019, unde deţine funcţia de muncitor necalificat. În cursul zilei de 14 noiembrie a.c., acesta, în timp ce se manevra utilajul concasor, din cauza neatenţiei, şi-a prins brațul drept la banda de evacuare.

Polițiștii au întocmit un dosar penal cu privire la săvârşirea infracţiunilor de „vătămare corporală din culpă”,„neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă” şi „nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă”.

 

Adauga comentariu