Un muncitor de la deszăpezire a ajuns la spital după ce a căzut de pe un utilaj

La data de 5 februarie 2022, la ora 10.05, Poliția Municipiului Vatra Dornei a fost anunțată de către Spitalul din Vatra Dornei despre faptul că la această unitate spitalicească a ajuns Vasile P. (46 de ani), angajat al SC Calcarul SA Pojorâta, subcontractat de Secţia de Drumuri Naţionale Vatra Dornei, care a căzut de pe cuva autospecialei de dezăpezire şi s-a lovit.

Polițiștii au stabilit că bărbatul lucrează la SC Calcarul SA Pojorâta, societatea care pe timpul sezonului de iarnă este subcontractată de către Secţia de Drumuri Naţionale Vatra Dornei pentru a efectua deszăpeziri. În dimineaţa zilei de 5 februarie a.c., la ora 04.00, acesta a intrat de serviciu cu autospeciala MAN, iar în jurul orei 08.00, s-a întors la bază pentru a reîncărca vehiculul cu material antiderapant.        

Întrucât în cuvă se afla un obiect care bloca echipamentul de lucru, acesta s-a urcat pentru a remedia problema, iar când s-a sprijinit de marginea superioară a alunecat şi a căzut de la o înălţime de aproximativ trei metri, lovindu-se ușor.

Acesta a fost transportat de un coleg la Spitalul Municipal Vatra Dornei pentru a primi îngrijiri medicale, unde i-a fost stabilit următorul diagnostic: „traumatism cranio-facial, fără pierderea stării de conştienţă”, „plăgi excoriate şi contuzii faciale”, „declarativ cădere accidentală în timpul serviciului”, „accident de muncă”.

Vasile P. a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

În acest caz a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „vătămare corporală din culpă” şi „nerespectarea  măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă”.

Adauga comentariu