Un muncitor a murit strangulat de hainele care i-au fost prinse într-un utilaj folosit la tăierea lemnelor

La data de 19 noiembrie 2019, pe la ora 07.20, Dan Ungureanu, din comuna Dorna Arini, a anunțat prin 112 faptul că a găsit un muncitor decedat în curte societății pe care o administrează.

Cu ocazia verificărilor făcute de polițiști și a audierii lui Dan Ungureanu, în calitate de administrator al SC Lemn Com SRL din comuna Dorna Arini, a rezultat că în dimineața zilei de 19 noiembrie a.c., în jurul orei 07.00, acesta s-a deplasat în punctul de lucru al societății, unde l-a găsit pe Mircea T. (61 de ani), din municipiul Vatra Dornei, decedat lângă o pendulă folosită la tăierea lemnelor de foc.

Bărbatul era angajat al societății de aproximativ un an de zile, iar în dimineața de 19 noiembrie 2019, în timp ce tăia niște lemne de foc la un utilaj denumit pendulă, bara pătrată de angrenaj valțuri i-a prins hainele pe care le-a înfășurat pe corp, până în zona gâtului.

La fața locului s-a deplasat și un echipaj medical, care a constatat decesul lui Mircea T..

Polițiștii au anunțat Centrul de Medicină Legală Câmpulung Moldovenesc în vederea efectuării necropsiei și stabilirii cauzelor producerii decesului.

În acest caz a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de: „ucidere din culpă”, „neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă” și „nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”.

Adauga comentariu