Un muncitor a murit strivit în pădure de un copac

La data de 13 noiembrie 2021, la ora 11.04, polițiștii din Mălini au fost anunțați prin 112 de către Ioan L. despre un accident de muncă ce a avut loc în pădure la SC Forest Bla SRL, în satul Păiseni, comuna Cornu Luncii.

Vasile C. (39 de ani) era angajat ca și muncitor necalificat la SC Forest BLA SRL Mălini, societate care o parcelă de pădure în exploatare în cantonul Sasca Mare.

În cursul zilei de 13 noiembrie a.c., la ora 11.00, societatea efectua o lucrare de exploatare în cantonul Sasca Mare, unde se aflau  Vasile C., Ioan L.-drujbist și Gabriel B.-tafist.

La un moment dat, în timp ce Gabriel B. a tras cu TAF-ul un arbore legat de către Vasile C., arborele tras a atins un alt arbore ce era tăiat, însă nu era doborât.

Copacul care a fost atins, a căzut peste Vasile C., lovindu-l în zona capului, bărbatul decedând pe loc.

La fața locului a sosit un echipaj de ambulanță, care în urma efectuării manevrelor de resuscitare, a constatat decesul muncitorului.

În acest caz a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirilor infracțiunilor de „neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”, „nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă” și „uciderea din culpă”.

Adauga comentariu