Un nou caz de toxiinfecție alimentară la o tabără din Mănăstirea Humorului. 10 copii au ajuns la spital

Un nou caz de toxiinfecție alimentară a avut loc la o tabără din Mănăstirea Humorului. 10 copii au ajuns la spital cu stări de rău.

La data de 30 august 2019, la ora 07.38, Iuliana D., din municipiul Slatina, județul Olt, a sunat la 112 și a spus că se află în tabără pe raza localității Mănăstirea Humorului împreună cu 16 copii, iar doi dintre aceștia se simt rău.

Femeie, care este coordonatoarea grupului, a spus că a organizat o excursie cu 16 copii de la Școala „Nicolae Iorga” Slatina, județul Olt și doi adulți supraveghetori, fiind cazați în cursul zilei de 28 august a.c. la Pensiunea „,Casa Paradis” din comuna Mănăstirea Humorului.

În dimineața zilei de 30 august 2019, în jurul orei 07.30, doi copii de 10 ani, au început să acuze dureri abdominale și vărsături, motiv pentru care a fost solicitată intervenția unei ambulanțe pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate, aceștia fiind transportați la Spitalul orășenesc Gura Humorului și diagnosticați cu „intoxicație alimentară medie”.

Având în vedere simptomele acuzate de cei doi copii, coordonatoarea grupului a hotărât să-i transporte și pe ceilalți copii la Spitalul Orășenesc Gura Humorului cu microbuzul cu care s-au deplasat la pensiune, în vederea efectuării de investigații medicale, ocazie cu care au fost diagnosticați cu toxiinfecție alimentară încă opt copii toți cu vârstele de 10 ani.

Despre cele întâmplate la Mănăstirea Humorului a fost înștiințată și Direcția de Sănătate Publică Suceava, care urmează să se deplaseze la Pensiunea ,,Casa Paradis” în vederea clarificării situației.

În urmă cu o săptămână, alți 12 copii aflați în tabără la Mănăstirea Humorului au ajuns la spital cu suspiciuni de toxiinfecție alimentară.

Adauga comentariu