Un pistol și o sabie de pe vremea Marii Uniri au fost găsite într-o șură demolată

La data de 2 octombrie 2021, la ora 11.42, polițiștii au fost anunțați de către Veronel B. despre faptul că a găsit muniție într-o șură.

La proprietatea lui Ilie C., din municipiul Rădăuți, care este compusă dintr-o casă și o anexă gospodărească, nelocuite și în stare avansată de degradare, Veronel B. s-a apucat să demoleze șura. În partea din spate a clădirii, sub o iesle din lemn, învelite în pânză a găsit două arme letale, un pistol și o sabie, toate în stare de degradare.

Cu ocazia cercetărilor făcute la fața locului s-a stabilit faptul că pistolul are serie specifică anilor 1900 însă cele două arme letale nu au serii sau alte însemne particulare, însă din cauza stării de degradare avansate nu s-a putut verifica.

Cele două arme, pistolul și sabia, au fost ridicate, urmând a fi predate către SAESP din cadrul IPJ Suceava pentru expertizare și distrugere sau recondiționare pentru sistemul de muzee.

În acest caz se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „nerespectarea regimului armelor și munițiilor”.

Comentarii

Handoca Dimitrie

04.10.2021 08:50

În acest caz se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „nerespectarea regimului armelor și munițiilor”. De ce? Omul a găsit două pușcoace și a fugit repede la poliție să anunțe. De ce mama dracului se fac cercetări? Se plictisesc polițaii, sau ce?

Adauga comentariu