Un polițist care a confiscat peste 1.000 de metri cubi de lemn în doar trei ani a avut nevoie de protecție din partea colegilor ca urmare a amenințărilor venite de la Mafia lemnelor

În ultima perioadă, pe raza județului Suceava și-a făcut apariția un număr tot mai mare de activiști de mediu, care ajută pe cât pot la stoparea tăierilor ilegale de păduri. Nu de puține ori activitatea acestora a pus pe plan secund reușitele polițiștilor, care au reușit să le pună bețe-n roate gateriștilor care își desfășoară ilegal activitatea.

Chiar dacă în unele locuri polițiștii chiar par că le oferă protecție gateriștilor care taie și comercializează lemne după bunul plan, sunt și oamenii au legii pe care colegii lor ar trebui să-i ia ca exemplu.

Poate cel mai potrivit exemplu de la nivelul IPJ Suceava este agentul principal Vasile Ailincăi de la Postul de Poliție Rurală Râșca. Doar în ultimii trei ani, polițiștul din Vadu Moldovei a confiscat peste 1.000 de metri buni de lemne în valoare de aproximativ 500.000 de lei.

Polițistul Vasile Ailincăi a mai confiscat și două camioane folosite la transporturi ilegale de material lemnos. Acesta nu a ezitat să iasă noaptea pe drumuri pentru a le sta în cale celor care transportă lemn fără acte sau în baza aceluiași aviz.

Din cauză că a încurcat socotelile mai multor gateriști din zona Fălticeni, Vasile Ailincăi s-a ales cu destule amenințări atât la adresa sa cât și la adresa familiei sale.

Din acest motiv, la sfârșitul anului 2018, Vasile Ailincăi și familia lui au fost puși sub protecția polițiștilor pentru ca amenințările gateriștilor să nu poată fi duse la îndeplinire.

Polițistul Vasile Ailincăi este un exemplu de corectitudine pentru colegii săi.

Adauga comentariu