Un polițist de frontieră a poposit 24 de ore în arestul IPJ Suceava pentru că a fost prins conducând o mașină beat și cu permisul suspendat

Alexandru Galan, polițist de frontieră la Brodina, a poposit 24 de ore în arestul IPJ Suceava după ce polițiștii l-au prins beat și cu permisul suspendat la volanul unei mașini, la data de 15 decembrie 2021, pe la ora 23.00.

Conform polițiștilor, Alexandru Galan a fost tras pe dreapta pentru un control de rutină. Cu această ocazie oamenii legii au sesizat că bărbatul avea permisul de conducere suspendat. Pe urmă, aceștia l-au rugat pe polițistul de frontieră să sufle în aparatul etilotest. Rezultatul testării a fost de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 

În acest caz a fost întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice”.

„Cercetările continuă în cauză în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, persoana cercetată beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, au transmis reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți.  

 

 

Adauga comentariu