Un polițist i-a dat trei amenzi unui bătrân ce a fost rupt cu bătaie în încercarea de a-și salva sora de la un posibil viol. Omul legii consideră că bărbatul s-a comportat urât cu agresorii

Maricel Cosovanu (66 de ani), din satul Călugăreni, comuna Adâncata, a avut neplăcerea de a se trezi amendat după ce a fost bătut pentru că a încercat să își salveze sora din mâinile unui indivizi care o agresau fizic dând impresia că vor să o violeze.

La data de 25 mai 2021, Cosovanu se deplasa pe raza satului Călugăreni, iar la un moment dat a observat un autoturism care s-a oprit în fața porții surorii sale. Pe urmă, din mașină ar fi coborât mai mulți indivizi care au sărit poarta surorii bărbatului. 

„Poarta era închisă, agresorii au sărit gardul și au început să o lovească pe sora mea, care striga după ajutor. Văzând aceasta vă dați seama că am intervenit, însă Sorin Constantin Cosovanu s-a apropiat de mine și m-a lovit în cap cu un corp contondent. Am început să sângerez puternic, niște vecini m-au dus în curte la ei și au chemat ambulanța”, a spus Maricel Cosovanu în presa locală.

Ulterior, bărbatul a fost transportat cu ambulanța la Spitalul Județean Suceava, unde a primit îngrijiri medicale.

În certificatul medico-legal se observă că victima a suferit excoriații, echimoze, plăgi contruze și hematom epicranian frontal stâng. Medicul legist a constatat faptul că, pentru vindecarea rănilor menționate, bărbatul necesită 8 - 10 zile de îngrijiri medicale.

După ce a aflat că a primit trei amenzi în urma acestui eveniment, bărbatul a povestit întâmplarea și urmările acesteia reporterilor unui ziar local.

Se pare că, polițiștii care s-au ocupat de acest eveniment au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „loviri sau alte violențe”, dar au și aplicat amenzi tuturor persoanelor implicate pentru „tulburarea ordinii și liniștii publice”. Așa se face că, printre persoanele amendate s-a enumerat și Maricel Cosovanu.

Mai exact, polițistul Andrei Ioan Dascălu, din cadrul IPJ Suceava, a considerat că Maricel Cosovanu, care a fost rupt cu bătaia pentru că și-a salvat sora de la un posibil viol, a considerat că bărbatul merită să fie amendat cu suma totală de 2.000 de lei. Motivul aplicării acestor amenzi ar fi acela că Maricel Cosovanu a tulburat ordinea și liniștea publică înjurându-i și agresându-i fizic pe cei care ar fi încercat să îi violeze sora și l-au și bătut.

Cosovanu a spus că nu va plăti amenzile respective, ci le va contesta.

„Dacă am fost inconștient și cu leziuni atât de serioase cum am deranjat liniștea publică? Vecinii care mi-au acordat ajutor pot confirma în ce stare eram. În plus, dacă am intervenit în sprijinul surorii mele, care striga după ajutor, nu cred că se poate spune că am pornit vreun scandal și nici că puteam să trec pasiv”, a mai spus Cosovanu.

sursa foto: monitorulsv.ro

 

Adauga comentariu