Un puștan a furat mașina tatălui și s-a luat la întrecere cu polițiștii

La data de 18iunie 2021, la ora 20.00, un echipaj din cadrul Secţiei 2 de Poliţie Rurală Ipoteşti, în timp ce patrula pe raza comunei Bosanci, a observat în trafic un autoturism Ford Fiesta care circula pe DJ 208A, al cărui șofer la vederea echipajului de poliție a demarat în viteză, turând motorul. Polițiștii au pornit semnalele acustice și luminoase ale autospecialei însă tânărul de la volan nu a oprit la semnal.

Autovehiculul a fost urmărit pe o distanță de circa trei kilometri pe mai multe drumuri comunale din localitatea Bosanci. După intersecția drumurilor DC 70A și DJ 208A, fugarul a pierdut controlul asupra mașinii, a derapat și s-a oprit într-o stivă din pavele ce se afla pe acostamentul DJ 208A Bosanci. În urma impactului a rezultat doar avarierea automobilului.

La volan se afla Avram M. (16 ani), din comuna Bosanci. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând fiind negativ. Adolescentul a fost verificat în bazele de date ale Poliției Române, stabilindu-se că nu are permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

De asemenea, cu ocazia verificării autoturismul marca Ford în bazele de date s-a constatat că vehiculul are inspecţia tehnică periodică expirată din data de 20 iulie 2019 şi nici poliţă RCA valabilă.

La sediul Postului de Poliție Ipotești s-a prezentat si tatăl minorului, respectiv Istrate M. care a declarat faptul că, în seara de 18 iunie a.c., se afla acasă unde dormea și nu a auzit când fiul său a luat mașina. Totodată, bărbatul a declarat că a cumpărat autovehiculul de la o persoană din satul Bosanci fără a perfecta însă actele, iar în legătură cu fapta de furt în scop de folosință comisă de fiul său nu dorește să depună plângere prealabilă.

În acest caz a fost întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de ,,conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere”. Totodată, adolescentul a fost amendat cu 1.087,5 lei.

Adauga comentariu