Un putnean a ajuns după gratii pentru că s-a luat la întrecere cu polițiștii, iar după cursă a devenit agresiv și i-a înjurat pe oamenii legii

Ieri, pe la ora 14.00, un echipaj de poliție din Gălănești, care patrula pe raza comunei Putna, a fost sesizat cu privire la faptul că un individ beat se plimbă cu mașina prin Putna.

La un moment dat, șoferul în cauză a ajuns în fața polițiștilor. Cei din urmă au efectuat semnalul regulamentar de oprire, dar șoferul nu s-a conformat și și-a continuat deplasarea. Oamenii legii l-au urmărit pe bărbat circa patru kilometri pe drumul comuna Bodârlău și ulterior pe drumul comunal Mănăstirea Sihăstria Putnei.

În timpul urmării, individul a oprit mașina pe mijlocul drumului comunal Mănăstirea Sihăstria Putnei blocând ambele sensuri de mers. Acesta a coborât din mașină și a fost imediat interceptat de polițiști. În momentul în care oamenii legii i-au solicitat bărbatului să se legitimeze, acesta a devenit agresiv și a început să îi înjure pe polițiști.

În aceste condiții polițiștii l-au imobilizat și încătușat pe șofer. Pe urmă cel din urmă a fost condus la sediul Poliției.

Șoferul scandalagiu este Cătălin Gîngă, din comuna Putna. Acesta conducea un autoturism marca Volkswagen Golf cu polița RCA expirată. Deoarece individul mirosea a alcool, polițiștii i-au cerut acestuia să sufle în aparatul etilotest, dar bărbatul a refuzat. Pe urmă, Gîngă a fost condus la spitalul din Rădăuți pentru a i se recolta probe de sânge. Ajuns la spital, individul a refuzat și prelevarea probelor de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Tot ieri, pe la ora 20.00, individul a fost audiat pentru săvârșirea infracțiunii de „refuz sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”. Acesta a fost reținut pentru 24 de ore, fiind depus în arestul IPJ Suceava, începând cu ora 21.30.

Astăzi, bărbatul trebuia să fie prezentat procurorului de caz cu propunerea luării măsurii controlului judiciar. Individul a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile.

În plus, Cătălin Gîngă a primit patru amenzi în valoare totală de 4.095 de lei pentru lipsă poliția RCA, lipsa actelor mașinii și ale șoferului, neoprirea la semnalul polițiștului și refuzul portul măștii de protecție.

Certificatul de înmatriculare și plăcuțele de înmatriculare ale autoturismului au fost reținute

 

Adauga comentariu