Un putnean a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare pentru că a refuzat să își împărtășească alcoolemia cu polițiștii

Judecătoria Rădăuți l-a condamnat pe Cătălin Gînga la un an de închisoare cu suspendare pentru refuzul sau sustragerea de la prelevarea mostrelor biologice. Termenul de supraveghere stabilit este de doi ani.

Decizia nu este definitivă. Față de aceasta se poate face apel în termen de 10 zile de la comunicare.


Vă amintim faptul că, la data de 1 noiembrie 2021, pe la ora 14.00, un echipaj de poliție din Gălănești, care patrula pe raza comunei Putna, a fost sesizat cu privire la faptul că un individ beat se plimbă cu mașina prin Putna.

La un moment dat, șoferul în cauză a ajuns în fața polițiștilor. Cei din urmă au efectuat semnalul regulamentar de oprire, dar șoferul nu s-a conformat și și-a continuat deplasarea. Oamenii legii l-au urmărit pe bărbat circa patru kilometri pe drumul comuna Bodârlău și ulterior pe drumul comunal Mănăstirea Sihăstria Putnei.

În timpul urmării, individul a oprit mașina pe mijlocul drumului comunal Mănăstirea Sihăstria Putnei blocând ambele sensuri de mers. Acesta a coborât din mașină și a fost imediat interceptat de polițiști. În momentul în care oamenii legii i-au solicitat bărbatului să se legitimeze, acesta a devenit agresiv și a început să îi înjure pe polițiști.

În aceste condiții polițiștii l-au imobilizat și încătușat pe șofer. Pe urmă cel din urmă a fost condus la sediul Poliției.

Șoferul scandalagiu este Cătălin Gîngă, din comuna Putna. Acesta conducea un autoturism marca Volkswagen Golf cu polița RCA expirată. Deoarece individul mirosea a alcool, polițiștii i-au cerut acestuia să sufle în aparatul etilotest, dar bărbatul a refuzat. Pe urmă, Gîngă a fost condus la spitalul din Rădăuți pentru a i se recolta probe de sânge. Ajuns la spital, individul a refuzat și prelevarea probelor de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Tot la data de 1 noiembrie 2021, pe la ora 20.00, individul a fost audiat pentru săvârșirea infracțiunii de „refuz sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”. Acesta a fost reținut pentru 24 de ore, fiind depus în arestul IPJ Suceava, începând cu ora 21.30.

În plus, Cătălin Gîngă a primit patru amenzi în valoare totală de 4.095 de lei pentru lipsă poliția RCA, lipsa actelor mașinii și ale șoferului, neoprirea la semnalul polițiștului și refuzul portul măștii de protecție.

Certificatul de înmatriculare și plăcuțele de înmatriculare ale autoturismului au fost reținute.

Adauga comentariu