Un recidivist care are la activ mai multe condamnări pentru ultraj a lovit un polițist

Emanuel Sandu Ursu (40 de ani), din satul Molid, comuna Vama, este un mare „iubitor” al celor care îmbracă haina de polițist sau jandarm. Acest lucru a ieșit din nou la iveală ieri, când a agresat o dată în plus un om al legii.

La data de 14 martie 2021, în jurul orei 17.05, un echipaj din cadrul Secției 14 Poliție Rurală Vama a fost anunțat prin 112 despre faptul că pe Drumul Forestier Sălătruc, din satul Molid, comuna Vama, Emanuel Sandu Ursu, fiind în stare de ebrietate, a fost implicat într-o tamponare și face scandal. Echipajul de poliție, cunoscând faptul că Ursu este recalcitrant, fiind liberat recent din penitenciar după ce a executat o pedeapsă privativă de libertate a solicitat sprijin unui alt echipaj din cadrul Secției 14 Poliție Rurală Vama, care se afla în apropiere întrucât se întorcea dintr-o misiune de depunere în arest a unei persoane reținute.

Cei patru polițiști s-au deplasat la locul evenimentului. Emanuel Sandu Ursu, la vederea polițiștilor a devenit recalcitrant, l-a împins pe unul dintre polițiști și a lovit oglinda autospecialei de poliție, adresându-le totodată și amenințări cu moartea și cu acte de violență.

Polițiștii au reușit să-l imobilizeze pe Emanuel Sandu Ursu conducându-l la sediul poliției.

Procurorul de serviciu din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc a dispus efectuarea de cercetări cu privire la infracțiunea de „ultraj”. Emanuel Sandru Ursu a fost reținut pentru 24 de ore, iar astăzi urmează să fie prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Individul a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Suceava. Pentru a controla comportamentul violent al inculpatului, paza acestuia a fost asigurată de o grupă a SAS.   

„Iubirea” lui Emanuel Sandu Ursu pentru polițiști și jandarmi

Emanuel Sandu Ursu a fost eliberat recent din Penitenciar, unde a ispășit o pedeapsă de cinci luni pentru ultraj. Bărbatul a ajuns după gratii pentru că a amenințat cu moartea un polițist în timpul unei percheziții efectuate la domiciliul său.

Fapta a fost comisă în dimineața zilei de 21 decembrie 2018, atunci când individul a amenințat un polițist că „îl va omorî, îl va urmări, îi va mânca ficaţii, îi va scoate inima, îl va arunca de la balcon”.

La începutul anului 2016, Emanuel Sandu Ursu a fost implicat într-un nou scandal cu polițiștii din Vama. Pe numele lui era un mandat de aducere pentru un alt ultraj, însă a refuzat să coopereze cu agenții. El a fost urmărit în trafic de către oamenii legii, totul sfârșind cu o tamponare între mașina condusă de Ursu și o autospecială de poliție. Cu greu, bărbatul a fost dus la audieri.

În vara anului 2015, acesta a șicanat în trafic un jandarm, pe care ulterior la începutul anului 2016 l-a urmărit în trafic și l-a amenințat cu o șurubelniță. Pentru ultrajul comis asupra jandarmului, Emanuel Sandu Ursu s-a ales cu un an de închisoare cu suspendare.

În anul 2013, individul a mai fost cercetat pentru ultraj, după ce a bătut un polițist. Atunci a scăpat ușor, doar cu o amendă.

Sursa foto: www.monitorulsv.ro

Adauga comentariu