Un recidivist din Rădăuți a fost arestat preventiv după ce a spart două locuințe și două sedii ale unor societăți comerciale

Judecătoria Rădăuți a admis propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi privind dispunerea măsurii arestării preventive pentru 30 de zile față de inculpatul Ionuț Bobu.

Decizia nu este definitivă. Față de aceasta se poate face contestație în termen de 48 de ore de la comunicare.

Inculpatul este cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de: „furt calificat”, „tâlhărie” și „furt”. Ionuț Bobu (35 de ani) este recidivist. 

Faptele pentru care inculpatul trebuie să dea socoteală:

  • la data de 5 mai 2022, Bobu a pătruns în domiciliul persoanei vătămate M.V de unde a sustras un telefon mobil în valoare de 842 lei;
  • la data  9 mai 2022, Bobu a pătruns în domiciliul persoanei vătămate S.S de unde a sustras un laptop și o tabletă, în valoare de 2600 lei;
  • la data de 2 iulie 2022, a pătruns în sediul unei societăți comerciale din municipiul Rădăuți și profitând de neatenția vânzătoarei, a sustras mai multe produse alimentare în valoare de cca. 20 lei;
  • la data de 23 iulie 2022, a pătruns în sediul unei societăți comerciale din municipiul Rădăuți, de unde a sustras din sertarul cu încasări suma de 202 lei și fiind surprins imediat după săvârșirea faptei de persoana vătămată L. I și de martorul L.C. V, a abordat o atitudine agresivă și i-a amenințat pe aceștia cu acte de violență pentru a-și asigura scăparea.

„Prin ordonanţa din data de 26 iulie 2022 a organului de cercetare penală confirmată prin ordonanța procurorului din aceeași dată, s-a dispus efectuarea in continuare a urmăririi penale pentru o infracțiune de furt, două infracțiuni de furt calificat, și o infracțiune de tâlhărie.

Prin ordonanța procurorului din data de 28 iulie 2022 s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de suspect, pentru săvârşirea infracțiunilor pentru care s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale.

Față de inculpat a fost emisă ordonanță de reținere pentru 24 ore, începând cu data de 28 iulie 2022, ora 11.00 şi până la data de 29 iulie 2022, ora 11.00, iar în data de 28 iulie 2022, procurorul de caz a formulat propunere de arestare preventivă la judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Rădăuţi faţă de inculpat pentru o perioadă de 30 de zile, propunere care a fost admisă.

Cercetările continuă în cauză în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, persoana cercetată beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, a transmis Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți.

Adauga comentariu