Un reporter de la Ziar de Suceava a fost hărțuit, până aproape de miezul nopții, de afaceristul de apartament care a vândut 200 de măști, Primăriei Milișăuți, la preț aproape dublu față de Emag

Ieri, cotidianul Ziar de Suceava a relatat un articol intitulat „Un afacerist de apartament profită de pandemie și vinde măști de protecție, la un preț aproape dublu față de Emag, pe site-ul său cu unelte și scule”.

În urma publicării articolului, afaceristul de apartament Lucian Ioan Baltaru a ținut morțiș să dea câteva comentarii pe pagina de Facebook a cotidianului Ziar de Suceava.

Deși Baltaru a vorbit în bătaie de joc cu reporterul, evitând să răspundă concret întrebărilor adresate frumos și după ce și-a încercat norocul să facă pe deșteptul în secțiunea de comentarii de pe Facebook, afaceristul s-a gândit că ar fi interesant să-l hărțuiască puțin pe ziaristul cu care vorbise în cursul zilei, înainte de culcare.

Cu o nonșalanță deosebită, individul a continuat să fie fudul și la o bucată de noapte, cerând chipurile un drept la replică.

Insomniile și aerul de superioritate l-au determinat pe Baltaru să trimită o solicitare către Ziar de Suceava prin care a cerut un drept la replică, chiar dacă a dat cu piciorul când i s-a oferit. Ba mai mult, individul a vrut să i se comunice și „datele de identificare fiscala privitoare la aceasta publicatie de stiri”, „cum se numeste societatea comerciala care opereaza ziardesuceava.ro” și nu în ultimul rând, a vrut să știe dacă reporterul care l-a contactat este într-adevăr angajatul publicației.

După toate acestea, îngâmfatul afacerist de apartament nu a mai hărțuit pe nimeni de la Ziar de Suceava.

Afaceristul arogant a încercat să-și arate „fuduliile” după ce a vândut 200 de măști la preț aproape dublu față de Emag, Primăriei orașului Milișăuți

Ieri, unul dintre reporterii cotidianului Ziar de Suceava au încercat să ia legătura cu Lucian Ioan Baltaru, administratorul societății Xtra Time SRL, care are site-ul xtrashop.ro. Afaceristul nu a răspuns când a fost sunat de reporter, dar a revenit ulterior cu un apel.

Reporterul s-a prezentat, a spus cine este, de unde este și că ar avea câteva întrebări în legătură cu măștile de protecție pe care le vinde pe site-ul său la preț aproape dublu față de Emag.

Lucian Ioan Baltaru: - Care este scopul acestor întrebări ?

Reporter: - Vreau să fac un articol.

L.B.: - Articole nu se fac prin telefon, prietene!

R.: - O declarație telefonică se ia prin telefon.

L.B.: - Serios? De unde sunteți și cum te numești mata?

După ce i s-a răspuns la întrebări, patronul cu o atitudine arogantă i-a spus reporterului „Trimite-mi pe mail, ai e-mail-ul pe site, trimite-mi solicitare cu datele de contact și vorbim”. Reporterul a acceptat refuzul afaceristului de apartament de a oferi o declarație telefonică și i-a spus că îi va trimite mail-ul respectiv.

Deși i-a fost prezentată intenția apelului, Lucian Ioan Baltaru a încercat să pară fudul și a cerut o solicitare prin mail.

După mai puțin de trei minute de la încheierea apelului telefonic, Baltaru n-a mai avut răbdare să aștepte mail-ul și a revenit cu un telefon către reporterul Ziar de Suceava. Prin acest telefon Baltaru și-a înfoiat „penele” în încercarea de a domina apelul telefonic și poate chiar de a-l intimina pe reporter spunându-i că el consideră că publicația este „de rahat și mediocră”.

Afaceristul a încercat să facă pe deșteptul, ba chiar la un moment dat a răsuflat sfidător spunând „Care e șpilul aici? (...) M-ați sunat să îmi arătați cine sunteți voi? Ce articole vrei tu să scrii? Articolele sunt publice pe site. (...) Pe cine freacă grija cu ce preț vând eu, asta nu înțeleg eu! (...) Voi nu sunteți din presă, voi aveți un ziar online”.

Lucian Ioan Baltaru a ținut să vorbească la telefon mai bine de zece minute cu reporterul Ziar de Suceava evitând să răspundă la întrebările privind echipamentele de protecție de pe site-ul său. În acest timp afaceristul a venit cu întrebări idioate prin care a încercat să se eschiveze.

L.B.: - Cum se numește site-ul meu sau firma mea, știi? (pe un ton superior)

R.:- Da!

L.B.: - Cum?

R.: - XTRA TIME SRL, AXXA JUST SRL, ai două firme!

L.B.:- Te afli într-o gravă eroare! Drept dovadă că nu știi despre cine vrei să faci articol, da?

Pe urmă, individul a spus că reporterii fac articolul în „stil mafiot”. După ce individul a dat impresia că și-a terminat repertoriul, reporterul i-a spus faptul că a găsit pe SEAP două licitații în urma cărora Primăria Milișăuți a cumpărat 200 de măști de protecție de la o firmă și că astfel a ajuns pe site-ul xtrashop.ro.

Când a auzit de SEAP, afaceristul a încercat s-o dea la întors crezând că joacă alba-neagra cu reporterul continuând să fie sfidâtor în dialog.

Afaceristul a avut și un moment de actorie, patetic, în care a încercat să se pună în pielea redactorului, spunând: „Noi suntem de la Ziar de Suceava și facem o investigație vis-a-vis de firma ta, care a vândut 200 de măști, fir-ar ele să fie de măști. Uau ce achiziție de partid ai făcut tu!”. Pseudomiștocarul a rezistat în pielea personajului doar pentru o frază.

De-a lungul convorbirii, individul s-a arătat invidios pe o firmă care a vândut mai multe măști decât el.

„Fir-ați voi să fiți de ziariștii lui pește”, a mai ținut morțiș afaceristul să adauge.

În finalul convorbirii, tonul vocii l-a dat de gol pe Lucian Ioan Baltaru. Acesta s-a „încins” puțin și a început să amenințe. A spus că dacă va vedea ceva denigrator la adresa firmei sale sau la adresa lui, în articolul cotidianului, se va duce la Poliție.

Chiar și după aproape 10 minute, afaceristul continuă să fie îngâmfat. Prin atitudinea pe care a avut-o afaceristul și prin modul său de a evita să răspundă la întrebări, a ridicat câteva semne de întrebare. Prin aroganța sa și prin cuvintele spuse, Baltaru a dat impresia că are totul sub control și că înaintea lui ar trebui să dea explicații cei care vând măști mai multe decât el.

 „Am vândut 200 de măști... . La ce preț? Ce valoare a fost achiziția asta de ți-a sărit așa în ochi? (...) Știu mai multe despre vânzările de măști din România decât ai să știi tu vreodată în viața ta, cu toate resursele tale.

În concluzie, Lucian Ioan Baltaru s-a arătat foarte nemulțumit de faptul că el a fost luat la întrebări pentru doar 200 de măști vândute la preț dublu față de Emag, pe SEAP.

sursa foto: Facebook/ Lucian Baltaru, www.xtrashop.ro

 

Adauga comentariu