Un rrom condamnat la aproape trei ani de închisoare a fost ridicat de polițiști din casa unei rude, unde stătea ascuns

Ieri, polițiștii au primit informația că Ionuț Buhai, în vârstă de 22 de ani, din satul Gulia, orașul Dolhasca, s-a întors în satul natal și stă ascuns la rude. Individul a fost condamnat la pedeapsa de doi ani, 10 luni și 15 zile de închisoare, dar acesta era fugit în Spania când mandatul a fost emis. 

Simțindu-se „cu musca pe căciulă” rromul și-a căutat scăparea fugind în Spania. La data de 22 octombrie 2018, acesta s-a întors pe pământul românesc, încercând să scape în continuare de pușcărie, ascunzându-se la rude. 

Polițiștii au descins în locuința indicată, de unde l-au ridicat pe fugar. Ionuț Buhai a fost încarcerat în Penitenciarul Botoșani.

La data de 13 mai 2015, în jurul orei 21.30, pe raza satului Gulia, orașul Dolhasca, Ionuț Buhai, conducea o căruță încărcată cu lemne. Lemnele depășeau cu mult cadrul căruței, acestea fiind semnalizate doar prin agățarea unei veste reflectorizante undeva pe lemne.

Petronela Crețu, la vârsta de 40 de ani, a decedat în acea zi într-un mod chinuitor, din cauza căruțașului inconștient. Femeia se întorcea de la serviciu, mai avea 50 de metri până să ajungă acasă la fiica sa de 16 ani la vremea accidentului. 

Aceasta se afla cu mașina în spatele căruței, cel mai lung lemn i-a pătruns în zona gâtului femeii, aceasta a ieșit din mașină pe picioarele sale, dar deoarece avea o hemoragie masivă a decedat la scurt timp în curtea unui vecin. 

În urma accidentului, căruța era neatinsă, dovadă că, femeia circula cu viteză redusă, ceea ce face că chinul suferit de aceasta să fie mult mai înfricoșător.

Țiganul de la „cârma” căruței a fugit de la locul accidentului. Căruța aparținea unei femei de etnie rromă din Gulia, astfel s-a aflat că Ionuț Buhai este responsabilul pentru scena groaznică.

 

 

Adauga comentariu